Колеги,колко долу горе като дни пчелите освобождават майката от клетката(пластмасовата) при предаване на нова майка?
Колеги,колко долу горе като дни пчелите освобождават майката от клетката(пластмасовата) при предаване на нова майка?
Ако си счупил капачетата,времето за освобождаване е 3-5дена....
Какво те притеснява времето?Или може би диаграмите те притесняват?Притеснението, по скоро,би трябвало да ти е в посока дали майката ще бъде приета.....Има време СПОКО.
Под израза време имах в предвит,че е на края на сезона и майките намалят доста яйцеснасянето.
Зависи колко е гъсто тестото. Последните ми ги освободиха за под 24 часа. Ако искаш по-бързо капни няколко капки вода на тестото като счупиш крачетата. Ако тестото е най-долу на клетката няма опасност да се омажат пчелите вътре. Аз като видя, че се бавят и са добре настроени действам с капкомера!
На 03.09 сложих клетката, вчера надникнах и гледам пчелите са около клетката настроени според мен добре към новата майка изяли са от едната страна храната наполовина като тунелче ама има време.Ако утре не са я пуснали ще капна със капкомера малко!
п.с.-Предавал съм доста майки и кошера не го закачам минимум 5 дена ама сега времето малко ме притиска и.......
Скоро четох тук-там ,че няма майки на пазара.Мариански ,твоята от къде е?
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))