Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 11 до 20 от общо 60

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Наистина си прав, че всеки си вижда нещата различно и от собствената позиция, но 20 кг захар на кошер за подхранване ми се струва супер много, поне на мен де.
    Сега си погледнах в записките тази година на отводките, които съм взел на 10 Юни до средата на август, когато спрях подхранването им съм им дал общо няма и 5 кг захар на кошер, при положение, че им давах почти през ден или макс. през два по 500 мл. сироп(средно с 200 гр. захар в него).
    А на основните семейства лично аз грам захар не давам, като изключим профилактиката с Нозевит+ пролет и есен, която правя в сироп. В края на зимата по 2 питки и това е.
    Юрий е прав, по-голям ми е разхода примерно за основи при подменяне на старите пити в плодника и магазините.
    Този пост е редактиран от delpi; 04.09.2015 в 14:49. Причина: Допълнение

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Тези 20кг и на мен много ми се виждат.Започнах сезона с близо 50 семейства,в момента са 85 с отводките.За целия сезон заминаха 220кг захар и в момента всички са готови да посрещнат зимата и повече подхранвания няма да правя.Третирам с мравчена и оксалова киселини и там разхода е малък.Аз също съм на мнение,че инвестициите за развитие на пяелина са най-голямото стъпало.Но всичко е според райна на пчеларстване.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.08.2015
    Пчеларски район
    град Белово - Пазарджик
    Къде отиде удоволствието от това човек да се занимава с тези уникални създания (ПЧЕЛИТЕ) ,а в замяна на това да получава уникалните им продукти?
    "Десет грама практика са повече от тонове теория".

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от IVO_3 Виж публикацията
    Къде отиде удоволствието от това човек да се занимава с тези уникални създания (ПЧЕЛИТЕ) ,а в замяна на това да получава уникалните им продукти?
    Тук си е.

А когато някой има голямото удоволствие, да се занимава с много от тези уникални създания, в замяна му остава голям излишък от уникалните им продукти и търси начин да продаде този излишък на добра цена.

Наблюдател
    Регистриран
    04.09.2015
    до колкото знам цената на килограм мед в истамбул е 15 лева а в москва до 40. Нотам е въпроса че за дастигнат до там е много трудно а в България фирмите го изкупуват на 3,50 до 5 лева.
    Безплатни обяви в топ сайт- Оbiavi1.com
    Малки обяви от Оbiavitevi.net

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Над 700 м. надморско равнище пчеларството е екзотика, няма икономическа логика. В случая на 1200м. добива клони към нула, ако има , трябва да изпревариш мечките.
    За слабото семейство пашата винаги е слаба, за силното винаги е обилна.

Наблюдател
    Регистриран
    07.05.2021
    Благодаря за мнението!
    Добива едва ли ще е нула, защото има хора, които имат над 100 кошери.
    Другия момент е да гледат само заради субсидии, но знам ли.
    Аз съм решил и ще направя 10 кошера, ако успея да ги гледам, ще видим какъв ще е добива.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Куров Виж публикацията
    Над 700 м. надморско равнище пчеларството е екзотика, няма икономическа логика. В случая на 1200м. добива клони към нула, ако има , трябва да изпревариш мечките.

65кг до тук от един кошер....135 м 110кг от един кошер до тук,другата седмица очаквам слънчуфка.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от fori1 Виж публикацията
    Първата паша е акацията , която цъфти от 10-13 май до 23-27 май и вероятността да я хванеш е много относителна. Като се уцели дъжд всичко свършва. След това е липата и ливадите, липата цъфти от 29 юни да към 15-16 юли и после до 30 юли ливадите. Ако превалява и до 15 20 август и край. През останалото време на сироп. Това е за района на Бели Осъм където са ми кошерите. За района на с.Добородан, с.Врабево, с.Борима и с.Голяма Желязна имат кооперации и тази година има засят слънчоглед и рапица , но при мен няма.

Моите кошери са в с.Дебнево.Също е планински район,и имам малко повече кошери от теб.В началото Храних почти постоянно отводките(7 бр) със захарен сироп,но като дръпнаха и почнаха да си носят сами храна,спрях.Основните семейства храних в началото на пролетта ,колкото да натрупам пчели.Принципно храня пролет и есен,но разхода ми на семейство не е повече от 10 кг. захар за целия сезон,което прави около 12 лв.Най-големия ми разход тази година си бяха основите,макар да имах малко восък от миналата година и първите ги взех с доплащане по 17 ст. на основа.
    Но като се замисля в Бели Осъм разчиташ само на акация(ако няма дъжд),липа и треви като паши,което е наистина малко.Аз примерно след акацията не храня тъй като семействата са силни и до липата и слънчогледа прехода е много малко като време(около 2 седмици до липата и още толкова до слънчогледа).
    Успех!

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    За мен дохода от пчеларатвото не е за цялата година,а за три месеца.Смятал съм ги и не надвишавам 100 дена в които се занимавам само с тях.Друг е въпроса през останалото време дали лежим и спим или правим пари от нещо друго.

Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •