Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 186 от 683 ПърваПърва ... 86136176184185186187188196236286 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,851 до 1,860 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от bobi_cz Виж публикацията
    Много ви благодаря за отговорите, наистина ми помогнахте и разбрах какво да правя.
    Иначе да отговоря на колегата. При мен се срещат последните 2. Значи през ноща температурите падат и под 10 градуса, а паша почти няма в момента. Събрали бяха доста манов мед, които го премахнах.
    А пило все още си имат за люпене, явно не сте ме разбрали..... Но някъде бях прочел че когато се излюпи последното пило тогава се третира, та и затова дойте върпоса, но може би е ставало въпрос за търтиевото пило...
    Не не става въпрос за търтеево а за пило като цяло защото тогава няма къде да се крие акара, но тогава имаш малко варианти за третиране. Оптималният вариант е третиране края на август и после ноември за окончателно изчистване на семействата. Тази година популацията на акара не е голяма и не си закъснял. Аз другата седмица ще ги опушвам 2 пъти и ноември с ОК.

Потребител
    Регистриран
    09.03.2015
    Моите пчели се опитват да ме откажат.Всеки път се опаковам с няколко пласта дрехи и все намират къде да заковат.Този път по глезените.Подувам се сериозно и мехури мехури.Не знам до къде ще я докараме.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.08.2015
    Пчеларски район
    град Белово - Пазарджик
    Всеки път ли е така?Имам предвид, дали всеки път са така агресивни?

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от Debi Виж публикацията
    Моите пчели се опитват да ме откажат.Всеки път се опаковам с няколко пласта дрехи и все намират къде да заковат.Този път по глезените.Подувам се сериозно и мехури мехури.Не знам до къде ще я докараме.
    В началото и аз се подувах повечко,чак мехури не съм имал.И ми се струва,че пролетно време,след зимната пауза пак се случва да се подуя.Това е нормална алергична реакция на организма.Явно за сега нямаш остра такава,което е добре.Но много внимавай защото може и да се появи.Поинтересувай се какъв медикамент можеш да си вземеш който може да ти помогне в случай на остра алергична реакция за да можеш да стигнеш до лекар или пък ако на някой друг човек на пчелина му се случи беля.

Потребител
    Регистриран
    23.08.2013
    Пчеларски район
    Плевен

С боси крака ли работиш?!

Заслужил Автор
    Регистриран
    17.02.2015
    Пчеларски район
    София, Симеоново
    Последно се натърках със сода бикарбонат и се поду съвсем слабо. А преди два месеца получавах огромни отоци.
    0899946746 Поздрави, Емо.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Nik_m Със какво ще ги опушваш?

Автор
    Регистриран
    08.07.2014
    Пчеларски район
    Трънско
    Това лято имах подобен инцидент - с пчеларски гащеризон и ...маратонки. След първото ужилване по глезена, останалите веднага надушиха отровата и се включиха. По едно време спрях да си пляскам краката, а само ги мажех с ръка, като дунавски комари. Голяма грешка, не ми се разправя какво преживях после. От тогава - с ботушки.

Иначе си купувам екипировка от тук: http://schroeders-imkerladen.de/prod...utzhemden.html и съм доволен.
    Христо Йорданов

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.05.2014
    Това от онзи агресивния кошер, дето писа преди ли? Аз не проследих нещата до края. Смени ли му майката? Ако не - нормално. От моето бивше агресивно семейство получавах мехури на ужилените места, от останалите кошери като чели съм имунизиран и получавам само моментния дискомфорт от ужилването. Не съм чел дали има разлика в отровата на пчелите, но моите наблюдения са, че има разлика. Иначе не мога да си обясня различната реакция на тялото при ужилване.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Интересното в случая с ужилванията са факторите които влияят върху състава на отровата за да я направят по-токсична..Сигурно има някаква информация по темата,но досега не съм попадал на такава.Трябва да има някакво логично обяснение.
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Страница 186 от 683 ПърваПърва ... 86136176184185186187188196236286 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 17 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 17 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •