Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    31.05.2015
    Пчеларски район
    Родопите
    Цитат Първоначално публикувано от distedi Виж публикацията
    За да няма пило по това време на годината, може да има много причини. Например:
    - новоизградени рамки, в които майката избягва да снася по това време на годината;
    - липса на място за снасяне, поради обилно подхранване;
    - студено време (забелязах, че си от Чепеларе)
    - липса на паша
    - .....
    При теб среща ли се нещо от изброените?
    Много ви благодаря за отговорите, наистина ми помогнахте и разбрах какво да правя.
    Иначе да отговоря на колегата. При мен се срещат последните 2. Значи през ноща температурите падат и под 10 градуса, а паша почти няма в момента. Събрали бяха доста манов мед, които го премахнах.
    А пило все още си имат за люпене, явно не сте ме разбрали..... Но някъде бях прочел че когато се излюпи последното пило тогава се третира, та и затова дойте върпоса, но може би е ставало въпрос за търтиевото пило...

Потребител
    Регистриран
    09.03.2015
    Здравейте мисля да оставя магазините с рамки под плодниците на кошери ДБ и така да презимуват.Уместно ли е?Или звучи тъпо.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Debi Виж публикацията
    Здравейте мисля да оставя магазините с рамки под плодниците на кошери ДБ и така да презимуват.Уместно ли е?Или звучи тъпо.
    Напротив, така е по-пичовско!
    Working....

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Аз понеже не съм с дълбоки дъна, ги зазимявам така и си е много добре, а и си решаваш проблема със съхранението на магазините.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от bobi_cz Виж публикацията
    Много ви благодаря за отговорите, наистина ми помогнахте и разбрах какво да правя.
    Иначе да отговоря на колегата. При мен се срещат последните 2. Значи през ноща температурите падат и под 10 градуса, а паша почти няма в момента. Събрали бяха доста манов мед, които го премахнах.
    А пило все още си имат за люпене, явно не сте ме разбрали..... Но някъде бях прочел че когато се излюпи последното пило тогава се третира, та и затова дойте върпоса, но може би е ставало въпрос за търтиевото пило...
    Не не става въпрос за търтеево а за пило като цяло защото тогава няма къде да се крие акара, но тогава имаш малко варианти за третиране. Оптималният вариант е третиране края на август и после ноември за окончателно изчистване на семействата. Тази година популацията на акара не е голяма и не си закъснял. Аз другата седмица ще ги опушвам 2 пъти и ноември с ОК.

Потребител
    Регистриран
    09.03.2015
    Моите пчели се опитват да ме откажат.Всеки път се опаковам с няколко пласта дрехи и все намират къде да заковат.Този път по глезените.Подувам се сериозно и мехури мехури.Не знам до къде ще я докараме.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.08.2015
    Пчеларски район
    град Белово - Пазарджик
    Всеки път ли е така?Имам предвид, дали всеки път са така агресивни?

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Моите пчели се опитват да ме откажат.Всеки път се опаковам с няколко пласта дрехи и все намират къде да заковат.Този път по глезените.Подувам се сериозно и мехури мехури.Не знам до къде ще я докараме.
    В началото и аз се подувах повечко,чак мехури не съм имал.И ми се струва,че пролетно време,след зимната пауза пак се случва да се подуя.Това е нормална алергична реакция на организма.Явно за сега нямаш остра такава,което е добре.Но много внимавай защото може и да се появи.Поинтересувай се какъв медикамент можеш да си вземеш който може да ти помогне в случай на остра алергична реакция за да можеш да стигнеш до лекар или пък ако на някой друг човек на пчелина му се случи беля.

Потребител
    Регистриран
    23.08.2013
    Пчеларски район
    Плевен

С боси крака ли работиш?!

Автор
    Регистриран
    08.07.2014
    Пчеларски район
    Трънско
    Това лято имах подобен инцидент - с пчеларски гащеризон и ...маратонки. След първото ужилване по глезена, останалите веднага надушиха отровата и се включиха. По едно време спрях да си пляскам краката, а само ги мажех с ръка, като дунавски комари. Голяма грешка, не ми се разправя какво преживях после. От тогава - с ботушки.

Иначе си купувам екипировка от тук: http://schroeders-imkerladen.de/prod...utzhemden.html и съм доволен.
    Христо Йорданов

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •