Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 113 от 127 ПърваПърва ... 1363103111112113114115123 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,121 до 1,130 от общо 1262
    Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от marianski Виж публикацията
    Обединение между пчеларите ще има,когато има обединение между пчеларските организации и остане само ЕДНА работеща!Сега има 200 организации и всеки дърпа кокала към него!
    А какво става, когато интересите на група пчелари не съвпадат с част от тези на ЕДИНСТВЕНАТА организация? В нормалните държави има НЯКОЛКО "работещи" организации просто защото един и същ плоблем може да има няколко възможни решения. Идеалния вариант е обединението по най-важните проблеми под формата на конфедерация.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Нормално е да има повече от една пчеларски организации, които да се конкурират за място под слънцето. Нормално е всяка една пчеларска организации да се опитва да набере повече членове, за да има по-голяма легитимност (представителност). Също така е нормално някои организации да се разрастват и да стават по-силни, а други да отиват в небитието. Всичко това е процес, който никога няма да завърши.

Докато в пчеларския сектор има нерешени проблеми, до тогава ще се появяват и нови организации, които ще пробват нови методи и средства за разрешаване на тези проблеми. И някои от тези организации ще успяват, а други ще се провалят. Обединението на пчеларските организации не е панацея. То е само един пореден опит за създаване на по-силна структура, която да има шанс да се пребори със силите на злото. Тази борба най-вероятно ще се окаже дълга и трудна, и създаването на нови демократични организации само може да помогне на този процес.

Към днешна дата силите на злото все още са много могъщи, тъй като зад тях стоят висши властимащи в МЗХ. Подтиснатите пчелари обаче ВЕЧЕ СА СЕ ОСЪЗНАЛИ, ВЕЧЕ СА ИДЕНТИФИЦИРАЛИ ЗАПЛАХАТА и дори нещо повече - ВЕЧЕ СА ПРЕДПРИЕЛИ ДЕЙСТВИЯ ЗА БОРБА СЪС СИЛИТЕ НА ЗЛОТО. Това не е малко - процеса вече е започнал и с всеки изминал ден набира все по-голяма скорост и все по-голяма сила.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Много положителни новини съобщаваш Мateev.
    Добре ще е да кажеш, ако има с какво да съдействаме - също и да упоменеш, ако има нещо, което не бива да правим.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.04.2015
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Най-големият проблем на обединението ще бъдат НЕЛЕГИТИМНИТЕ ПЧЕЛАРСКИ ЛИДЕРИ. Има ги в изобилие както на национално ниво, така и на областно или дори на общинско ниво. Това са хора, които ги е СРАМ публично да си признаят колко е тяхната РЕАЛНА ЧЛЕНСКА МАСА. Да, те имат някаква членска маса, но тя е много по-скромна от техните публично декларирани данни. Всеки иска да се бие в гърдите, че е представител на цяла една община или дори на цяла една област, но за съжаление истината е друга.

При това положение много от лидерите ще КРИЯТ колко е реалната им членска маса или дори още по-лошо - някои от тях ЩЕ ИЗЛЪЖАТ с цифрите.
    Как точно смяташ да се разбере каква е реалната членска маса на организациите? Примерно ако един вожд си направи списък с някакви измислени имена и някакви номера на пчелини и го представи като членска маса какво? Някой да рови в списъците и да търси за мъртви души или как?
    Най-сигурният начин според мен е събирането на някаква минимална членска вноска. Вярно че, че много пчелари няма да искат да плащат ако ще да е и 1лв на година, но това ще е някаква гаранция че списъка с пчелари е автентичен. Организация с бюджет събран от членовете изглежда по-престижно.

И между другото имам едно предложение. КБП да пусне в продажба няколко пчеларски пособия и парите от тях да се вписват като пари на организацията събрана от членовете.
    Не говоря за някакъв магазин, а просто за няколко артикула, които пчеларите така или иначе купуват. Примерно хранилки, капачки за буркани и мишепредпазители е достатъчно. Да се продават на пазарна цена и всеки пчелар съпричастен с организацията да си купи тези неща от КБП. Печалбата ще е нещо като членски внос и така да се покаже, че зад тази организация стоят истински пчелари.

Наблюдател
    Регистриран
    13.12.2014
    Пчеларски район
    с.Братя Даскалови
    Колега,досега на пчеларите само е вземано и на някои корифеи само е давано,наистина ли си вярваш ,че ПЧЕЛАРИТЕ вярват в сега действащата система.Над 300 сме пчеларите в нашата община,30 сме организирани,5 сме регистрирани като животновъдни обекти.Кажи ми начина по който можем да привлечем останалите.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Матеев , чак пък силите на злото !!!
    Това са силите на корупцията .
    Който плаща , той поръчва музиката .
    Имам те за сериозен човек , но ми отговори на въпроса - ,,Колко плати , за да направиш соларните паркове ? А , сега силите на злото ,,.
    Това е лично мое мнение .

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    .....Имам те за сериозен човек , но ми отговори на въпроса - ,,Колко плати , за да направиш соларните паркове ? ....
    На никого нищо не съм плащал. На мене ми плащаха, за да им направя Слънчево-енергиен одит, проект по ЗУТ (със 7-8 подпроекта), бизнес-план за ДФЗ, финансова обосновка за банките и т.н. - общо по около 1 багажник хартия за всеки един клиент.

ПС: С молба да не отклоняваш дискусията по темата в друга посока.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Матеев , няма проблем !
    Само писах , че в нашата мила Татковина ,всичко е КОРУПЦИЯ .

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Като пиша истината , не спамя темата .
    Тук , други се намират на барахолка .

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    Родопи
    Цитат Първоначално публикувано от idjo_52@abv.bg Виж публикацията
    Колега,досега на пчеларите само е вземано и на някои корифеи само е давано,наистина ли си вярваш ,че ПЧЕЛАРИТЕ вярват в сега действащата система.Над 300 сме пчеларите в нашата община,30 сме организирани,5 сме регистрирани като животновъдни обекти.Кажи ми начина по който можем да привлечем останалите.
    Има много начини тези пчелари да са заинтересовани са участват та даже и членски внос да плащат. За да стане това обаче, други ще трябва да жертват най-малкото време и нерви за да се случват нещата. Може да е банално, но при нас е Пловдив това е факт и благодарение на усилията на няколко човека нещата се случват.

Страница 113 от 127 ПърваПърва ... 1363103111112113114115123 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •