Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 184 от 683 ПърваПърва ... 84134174182183184185186194234284 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,831 до 1,840 от общо 6828
    VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Никога не съм твърдял такова нещо,Градски.По умрелите пчели по прелките имаше акари.

Автор
    Регистриран
    20.06.2015
    Да ви питам преди 4 седмици сложих рамка за плодника след нея сложих още 2 да изградя.ЗАщо таза която съм сложил преди 4 седмици не се развива,А тези който сложих след нея се развиха вече?

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от thegame999 Виж публикацията
    Да ви питам преди 4 седмици сложих рамка за плодника след нея сложих още 2 да изградя.ЗАщо таза която съм сложил преди 4 седмици не се развива,А тези който сложих след нея се развиха вече?
    Под развиха имаш предвид изградиха.Ако основите са едни и същи(производство) значи не си сложил 4 седмичната основа на "правилното" място в кошера!

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Как така успя да ни попиташ без да разберем какво питаш?Пробвай да попиташ пак утре към 10ч.

Потребител
    Регистриран
    31.05.2015
    Пчеларски район
    Родопите
    Здравейте колеги! И аз имам въпрос като начинаещ, след като ми предстои да третирам за вароатоза за първи път. Въпроса ми е кога точно да го направя, миналия когато направих проверка видях че все още има неизлюпено пило и майките почти не снасят яйца, само една от тях го прави. Да изчакам ли да се излюпи пилото или направо сега да им поставя лентите ? Благодаря предварително.

Поздрави от Родопите.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Не е нормално да нямаш пило в момента и липсата на такова в момента ти е огромен проблем, който ще доведе със 99,9% сигурност до смърт на семействата през предстоящата зима.

Исках да насоча колегата към една диаграма публикувана от Матеев където ясно се виждаше кога се излюпват зимните пчели и въобще се представя колко живеят пчелите излюпени през различните месеци. Не можах да я открия а смятах дори да си я дръпна и да я имам. Моля който я знае в коя тема е да даде линк.

Наблюдател
    Регистриран
    23.07.2015
    Пчеларски район
    Перник
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Не е нормално да нямаш пило в момента и липсата на такова в момента ти е огромен проблем, който ще доведе със 99,9% сигурност до смърт на семействата през предстоящата зима.

Исках да насоча колегата към една диаграма публикувана от Матеев където ясно се виждаше кога се излюпват зимните пчели и въобще се представя колко живеят пчелите излюпени през различните месеци. Не можах да я открия а смятах дори да си я дръпна и да я имам. Моля който я знае в коя тема е да даде линк.
    Сигурно е тази.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Точно тази е.
    Благодаря

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Боби, акара против който се третира се размножава в пилото (трябва да прочетеш повече по въпроса). Не трябва да чакаш пилото да се излюпи за да третираш. Пишеш, че ще третираш с ленти, на опаковките пише колко време трябва да престоят в кошера. Това е около 40-45 дни. Целта е поне две поколения пчели да се излюпят (21 дни). Както пише Рости, това че нямаш пило е лошо, трябва да подхранваш със захарен сироп вечер! По въпроса ти има изписано МНОГО ВЪВ ФОРУМА просто трябва да потърсиш и прочетеш.

Поздрави, Г. Георгиев

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.06.2014
    Пчеларски район
    Русе
    За да няма пило по това време на годината, може да има много причини. Например:
    - новоизградени рамки, в които майката избягва да снася по това време на годината;
    - липса на място за снасяне, поради обилно подхранване;
    - студено време (забелязах, че си от Чепеларе)
    - липса на паша
    - .....
    При теб среща ли се нещо от изброените?
    "Не вярвайте на мнения, а на факти!" Р. Кийосаки

Страница 184 от 683 ПърваПърва ... 84134174182183184185186194234284 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 13 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 13 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •