Никога не съм твърдял такова нещо,Градски.По умрелите пчели по прелките имаше акари.
Никога не съм твърдял такова нещо,Градски.По умрелите пчели по прелките имаше акари.
Да ви питам преди 4 седмици сложих рамка за плодника след нея сложих още 2 да изградя.ЗАщо таза която съм сложил преди 4 седмици не се развива,А тези който сложих след нея се развиха вече?
Как така успя да ни попиташ без да разберем какво питаш?Пробвай да попиташ пак утре към 10ч.
Здравейте колеги! И аз имам въпрос като начинаещ, след като ми предстои да третирам за вароатоза за първи път. Въпроса ми е кога точно да го направя, миналия когато направих проверка видях че все още има неизлюпено пило и майките почти не снасят яйца, само една от тях го прави. Да изчакам ли да се излюпи пилото или направо сега да им поставя лентите ? Благодаря предварително.
Поздрави от Родопите.
Не е нормално да нямаш пило в момента и липсата на такова в момента ти е огромен проблем, който ще доведе със 99,9% сигурност до смърт на семействата през предстоящата зима.
Исках да насоча колегата към една диаграма публикувана от Матеев където ясно се виждаше кога се излюпват зимните пчели и въобще се представя колко живеят пчелите излюпени през различните месеци. Не можах да я открия а смятах дори да си я дръпна и да я имам. Моля който я знае в коя тема е да даде линк.
Здравейте,
Боби, акара против който се третира се размножава в пилото (трябва да прочетеш повече по въпроса). Не трябва да чакаш пилото да се излюпи за да третираш. Пишеш, че ще третираш с ленти, на опаковките пише колко време трябва да престоят в кошера. Това е около 40-45 дни. Целта е поне две поколения пчели да се излюпят (21 дни). Както пише Рости, това че нямаш пило е лошо, трябва да подхранваш със захарен сироп вечер! По въпроса ти има изписано МНОГО ВЪВ ФОРУМА просто трябва да потърсиш и прочетеш.
Поздрави, Г. Георгиев
За да няма пило по това време на годината, може да има много причини. Например:
- новоизградени рамки, в които майката избягва да снася по това време на годината;
- липса на място за снасяне, поради обилно подхранване;
- студено време (забелязах, че си от Чепеларе)
- липса на паша
- .....
При теб среща ли се нещо от изброените?
"Не вярвайте на мнения, а на факти!" Р. Кийосаки
В момента има 13 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 13 гост (и))