Колега Матеев,дали майката снася сега,в момента или не ще се отрази на с–вото през януари,февруари и март. Ти самия пишеш '''...... и количеството на младите пчели''. Е, той ги няма налични в момента +някаква минимална залъгваща паша или малко сиропец в хранилката/100–150 мл./ И това ли трябва да описвам в поста си ,че ги мамя ежедневно с такива количества сиропец от разпечатките.А младите пчели/ голямото количество/ си ги имам /т.е. майката си ги е сътворила,като е снесла яйцата по време на последната главна паша.Винаги в плодника е имало по 8–10 рамки с различно пило по време на главна паша,от дъска до дъска.Така правим ние ,неделните пчелари .Вие професионалните трябва да го правите два пъти по добре от нас.Работя с 12 р. ДБ .Това ,мисля че отговаря и на второто ти ''.....това не е вярно''. Не съм писал че чакам сега мамашата да снесе яйце , да премине през всички фази на развитие и да започне да гради основи на дяда Гогол,че му трябва восък ,за да го изпрати на чичко Матеев и той да му изработи основи на ишлеме и т.н. и т.н.
Още веднъж напомням–младежите ги имам налични,буйни и работливи и чакащи само да им зададеш работа.
Питам колега Матеев ,защо трябва да отнасяме репродуктивноста само към майките? Аджеба,пчелите –работнички не са ли от същия вид,със закърнели яйценосни органи и при определени обстоятелства да се възстановят? Ако няма майка –няма пчели–работнички,ако няма пчели –работнички няма да има майка .Ще се възползвам от предложените тестове ,но в по–ненатоварено време/ноември–декември/.А по–красноречива логика не виждам .По–горе мисля ,че отговарям дали двете неща имат взаимовръзка/корелация/.И в края на поста си,се съгласяваш че е вярно твърдението, но си измиваш ръцете с израза ''......но е пропуснал факта,че каквото снесе майката сега,става на млади пчели чак след 21 дена'' .На това съм дал отговор,няма да се повтарям.Много неща от логическа гледна точка виждаме в една светлина ,но на практика се получава съвсем друго.Свалям ти шапка за техническите познания и или в икономическите.Апропо,не се подвеждай по палците,клакьори много на този свят.