Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 21

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Земляк,при мен все още го има.На 48 часа по основа.Днес изкарах от лежаците по 2 новоизградени пити.Красота!!! Само работнически килийки.От 10–те–по една .Същата красота.За градеж ,са необходими млади пчели .Изключение– гол рой със стара майка.Щом при теб няма градеж,значи нямаш репродуктивност в с–вата.Лошо! От утре започвам подбудителното подхранване.Предполагам ,че ще намалят времето за градеж на единица основа.А на теб пожелавам успех при градежа,може и да започнат ?!!!!!!!

Щом при теб няма градеж,значи нямаш репродуктивност в с–вата.Лошо!

Колега май бъркаш наличието на паша с репродуктивността на семействата.Такива крайни изводи изобщо не са верни.При мен също няма градеж,но е поради липсата на паша,а не поради липсата на млади пчели.Дори и при подбудително подхранване продължават да не градят.Ако при теб градят явно е заради района,сигурно има някаква поддържаща паша.
    Постоянно коментирам с колегите в региона , при никой в момента няма градеж,явно всички нямаме репродуктивност на семействата и нямаме млади пчели................

Поздрави и успех,marianski

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Земляк при нас едва онзи ден валя от началото на лятото,голяма суша и паша вече никаква,какво да градят?Гледам прашец носят,но нектара е вече мираж! Няма ли паша няма и градеж ако не подхранваш( аз ще започвам сега подбудително по малко)
    Оспамихме на колегата обявата да ни извини.
    Този пост е редактиран от marianski; 23.08.2015 в 21:55.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    Щом при теб няма градеж,значи нямаш репродуктивност в с–вата.Лошо!

Колега май бъркаш наличието на паша с репродуктивността на семействата.Такива крайни изводи изобщо не са верни.При мен също няма градеж,но е поради липсата на паша,а не поради липсата на млади пчели.Дори и при подбудително подхранване продължават да не градят.Ако при теб градят явно е заради района,сигурно има някаква поддържаща паша.
    Постоянно коментирам с колегите в региона , при никой в момента няма градеж,явно всички нямаме репродуктивност на семействата и нямаме млади пчели................

Поздрави и успех,marianski
    ДА,НЯМАТЕ .Двете понятия са пряко свързани–има ли манджа , има повече млади пчели .Вие колега, изглежда реагирате първосигнално и затова бързате с заключенията си.Като четеш даден текст вникни в него,ако не знаеш значението на някоя дума,потърси я в речника.Вие самия казвате че нямате паша,а как тогава ще имате много млади пчели за градеж.Ха сега,след като ти обясних подробно,посочи ми къде бъркам,кои изводи са крайни? Прочети си поста и виж колко много си противоречиш.Още веднъж питам–откъде Вашите пч. с–ва имат толкова много млади пчели след като нямате паша ?Може би ,майката кара на фотосинтеза и блъска по 1800 яйца на ден по килийките? Това е от мен,ако не си разбрал ,мога и по–подробно,с по–прости думи и словосъчетания.

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Восъкоотделянето и строежът на питите от пчелите зависят тясно от постъпването в кошера на пресен нектар и прашец. Ако няма паша, пчелите не отделят восък. Наличието на запечатан мед в питите не оказва забележимо влияние върху
    восъкоотделянето. Колкото по-обилен е притокът на нектар и прашец в кошера, толкова повече восък се отделя от пчелите. Тази своеобразна особеност на пчелите да отделят восък и да строят пити само при паша се е изработила исторически като едно от приспособленията, насочени към икономия на медовите запаси, натрупани в гнездото. Пчелното семейство изразходва много храна за отделяне на восък по време на паша и не допуска такъв разход, когато пашата е преминала и пчелите трябва да се хранят с натрупаните медови запаси. Автор: Боян Първулов Иванов

И
    зползвах цитата на г-н Боян Иванов просто да затвърдя написаното от мен,а то е ,че наличието на паша е водещото и задължително условие за градене на пити,и конкретния случай с колегата marianski е точно такъв според мен.И моля да не ми правите характеристики ,че реагирам първосигнално и не знам смисъла на някои думи,тъй като не ме познавате.
    И не видях къде си противореча в краткия и лаконичен пост,дори напротив.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •