Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 10 от 27 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 91 до 100 от общо 262
    Заслужил Автор
    Регистриран
    01.01.2013
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Мисля че става въпрос за фостоксин. Таблетки за гъгрици, но трябва да имаш много добре затворено помещение да не излиза газа. Извършва се по закон от лицензирани фирми, но естествено се продава под масата и на обикновени хора. Мисля че само за молеца не си струва. Хубавото е че убива и спорите на ноземата
    Това, че убива ноземните спори доказано ли е? Защото, ако е така, се спестява огромно количество труд от страна на пчеларя за обезпаразитяване на стари пити и инвентар.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Това го твърди Ранди Оливър като се позовава на някакъв доктор. Изчети всичките му страници за ноземата има го между редовете. Спорите на цераната са неустойчиви достатъчно е да държиш магазините зимата навън. Ако нямаш уплътнено помещение а увиваш със стреч и ледената оцетна киселина ги убива така че труда според мен ще е почти същия. Виж ако фостоксина убива и спорите на гнилеца тогава може да има смисъл, но аз не съм срещал такава информация.
    Винаги може по-добре.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Градски ,благодаря за линковете.Виждам ,че си против такива действия.Аз обаче не живея в рая ,нито съм по-католик от папата.Пелетите с "фосфин" ми харесаха.
    Това,че не желаеш да се информираш за действията си е твой законен избор,но нека не заблуждаваме,че целта оправдава средствата.Направи ли си труда да прочетеш каква е отровността на въпросното съединение и какъв ефект има върху човека?Ще те улесня,защото виждам,че не обичаш да си усложняваш живота : Токсичност: ЛД50 ( орално за плъх ) = 11,5 мг/кг ж.т.
    Тук : http://www.pharmfac.net/toxicology/P...ticides_29.pdf на стр.5,ако не те мързи може и да прочетеш,тази отровност какъв ефект има,а статиите за настъпила смърт с фостоксин с лопата да ги ринеш : http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3162709/
    но аз забравям,че целта оправдава средствата,затова не обръщайте внимание на тези малки и незначителни подробности.Както казах - всеки има право на избор.Просто се изумявам от хора,които искат да тровят други хора(несъзнателно),колко лесно взимат такива решения.Нямам какво повече да коментирам.
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Pavel_Bs Виж публикацията
    Това,че не желаеш да се информираш за действията си е твой законен избор,но нека не заблуждаваме,че целта оправдава средствата.Направи ли си труда да прочетеш каква е отровността на въпросното съединение и какъв ефект има върху човека?Ще те улесня,защото виждам,че не обичаш да си усложняваш живота : Токсичност: ЛД50 ( орално за плъх ) = 11,5 мг/кг ж.т.
    Тук : http://www.pharmfac.net/toxicology/P...ticides_29.pdf на стр.5,ако не те мързи може и да прочетеш,тази отровност какъв ефект има,а статиите за настъпила смърт с фостоксин с лопата да ги ринеш : http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3162709/
    но аз забравям,че целта оправдава средствата,затова не обръщайте внимание на тези малки и незначителни подробности.Както казах - всеки има право на избор.Просто се изумявам от хора,които искат да тровят други хора(несъзнателно),колко лесно взимат такива решения.Нямам какво повече да коментирам.
    Градски ,отново ти благодаря за положения труд.Споко няма да отровя никой.Сигурно има правила за ползване.След като се произвежда и ползва ,едва ли аз съм престъпника.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Ами всъщност престъпник е този който ти е продал това силно отровно вещество попадащо в първа категория за употреба.Ти си нещо като съучастник,тъй като нямаш нужната подготовка за правилната му употреба,с което излагаш на риск собственото и на околните здраве.Знам,че коментарите ми не ти харесват,но се замисли с каква цел ги пиша.
    http://www.dnevnik.bg/zelen/stil_na_...i-uiazvimi_na/ Изброяват се както ФОС,така и синтетичните пиретроиди които се явяват химикалите в любимите на много пчелари "лентички", и преди тези които ги ползват да включат лайнометите си заради мен,нека се замислят дали им правя зло или добро с този коментар.
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.10.2010
    Пчеларски район
    Севлиевски
    http://prikachi.com/images.php?images/202/8315202j.jpg
    Ето това е опаковката за който не я е виждал,но съм убеден,че 80% от вас знаят за какво става дума.Това е старата опаковка която се намира рядко. сега има други опаковки.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Pavel_Bs Виж публикацията
    Ами всъщност престъпник е този който ти е продал това силно отровно вещество попадащо в първа категория за употреба.Ти си нещо като съучастник,тъй като нямаш нужната подготовка за правилната му употреба,с което излагаш на риск собственото и на околните здраве.Знам,че коментарите ми не ти харесват,но се замисли с каква цел ги пиша.
    http://www.dnevnik.bg/zelen/stil_na_...i-uiazvimi_na/ Изброяват се както ФОС,така и синтетичните пиретроиди които се явяват химикалите в любимите на много пчелари "лентички", и преди тези които ги ползват да включат лайнометите си заради мен,нека се замислят дали им правя зло или добро с този коментар.
    Знам че пишеш с добри намерения и единствено си мисля ,че си изпреварил времето.В настоящето аз не мога да бъда светец сред безбожници.Настоящето е ...беден ми е речника.Тровят даже и колата ми.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от bat_minka Виж публикацията
    http://prikachi.com/images.php?images/202/8315202j.jpg
    Ето това е опаковката за който не я е виждал,но съм убеден,че 80% от вас знаят за какво става дума.Това е старата опаковка която се намира рядко. сега има други опаковки.
    Благодарско .По описание на търговеца ,точно за това иде реч.Алуминиева кутия с надпис на чужд език.От пост на колега ,явно тава е малката разфасовка.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Виж ако фостоксина убива и спорите на гнилеца тогава може да има смисъл, но аз не съм срещал такава информация.
    Ако се отнася питането ти за А.Г.– не, не ги убива.Тях ги убива само огъня,макар че ,тук във форума се насаждаше мисълта за неговото лекуване,защото е било заболяване на пилото.Затихва за година и след това се появява със взрив,неконтролируем.Ако си имал 1 болно с–во,стават 10 .Ако имаш болни с–ва,колкото и да ти е болно,гори,и пак гори.Предварително умъртви с–вото/вечер/,изнеси ги извън пчелина и направи клада,наведнъж всички,пак вечер.Дано да е само мое предположение.Успех!!!

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от Камен Крумов Виж публикацията
    Това, че убива ноземните спори доказано ли е? Защото, ако е така, се спестява огромно количество труд от страна на пчеларя за обезпаразитяване на стари пити и инвентар.
    Изчистването на питите откъм ноземни спори е никъде близко до дезинфекция. Вътре ще останат поне още дузина други паногени потенциално много по-опасни от нозема.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Страница 10 от 27 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •