Може ли след като са съхранявани плодникови пити с малко мед с мревчена киселина да се проветрят ден два и да се сложат в кошер с пчели без да има вреда за пчелите?
Може ли след като са съхранявани плодникови пити с малко мед с мревчена киселина да се проветрят ден два и да се сложат в кошер с пчели без да има вреда за пчелите?
Не е нужно проветрение,поради бързото изветряване на кисилината.
Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!
Чух разговор в ,който продавач на фуражи каза ,че пчеларите купували "хапове " срещу гъгрици.Ползвали се срещу восъчен молец.Не ми даде да прочета упътването ,защото не било на български.Това което разбрах е ,че имали гадна миризма.За 30 хапа -15лв.Ако някой колега е ползвал ,моля да сподели.
Мравчената киселина е в пъти по евтина и върши чудесна работа.
Рамка с мрежа, върху нея нареждаш корпусите на комин като последният е празен-върху рамките на предпоследния слагаш буркан омния 8 пълен с мравчена киселина. Най-отгоре пак рамка с мрежа. Есен и пролет проверяваш да не се е изпарила киселината, а зимата си къркаш винце.
В склада нареждам питите в корпуси един върху друг на кумин. В най горния и най долен корпус поставям между питите по едно малко бурканче от детско пюре. В тях наливам по около 70 мл мравчена киселина. По принцип горното бурканче е достатъчно, но аз дублирам. Най отгоре поставям капак или табла. Проверявам киселината да не се изпари и при нужда доливам. Слагам по 7-8 пити в корпус.
Мисля че става въпрос за фостоксин. Таблетки за гъгрици, но трябва да имаш много добре затворено помещение да не излиза газа. Извършва се по закон от лицензирани фирми, но естествено се продава под масата и на обикновени хора. Мисля че само за молеца не си струва. Хубавото е че убива и спорите на ноземата, но и ледената оцетна върши същата работа.
Винаги може по-добре.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))