Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1210

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Благодаря за предложението, но аз сам ще си направя програмата, за да мога да имам контрол над нея.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.04.2015
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Благодаря за предложението, но аз сам ще си направя програмата, за да мога да имам контрол над нея.
    От чисто инженерно любопитство може ли да дадеш малко техническа информация. Ако ползваш персонален компютър, на какъв език (програмна среда) правите програмите? Крайните устройства директно през портовете на компютъра ли ги управляваш или има някакъв междинен контролер? Ако мериш влажност и темперетура и искаш да вкараш данните в компютъра аналогови сензори ли ползвате (и минават през АЦП) или директно цифрови датчици?

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от ves Виж публикацията
    От чисто инженерно любопитство може ли да дадеш малко техническа информация. Ако ползваш персонален компютър, на какъв език (програмна среда) правите програмите? Крайните устройства директно през портовете на компютъра ли ги управляваш или има някакъв междинен контролер? Ако мериш влажност и темперетура и искаш да вкараш данните в компютъра аналогови сензори ли ползвате (и минават през АЦП) или директно цифрови датчици?
    Няма да ползвам персонален компютър, а промишлен контролер - например Siemens Logo 0BA7 или Siemens Symatic S7-1200 (зависи от сложността на задачата за решаване). Програмата и на двата вида контролери се прави посредством специализиран софтуер. Самите контролери си имат цифрови и аналогови входове и изходи, като всякакъв вид датчици се включват с минимални усилия (или хардуер). Данните от работата на контролерите по TCP-IP мрежа могат да се изпратят навсякъде по света и да се визуализират или логват на персонален компютър или на сървър.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •