Ще карам по ред: 1.Ямбол –Сливен ––– 28км.+10= 38км. При мен търтеи има,все още.Имам с–ва които още градят/на 48 ч. по 1 основа/.Затова направих нови 6 отводки ,с запечатани маточници от едно семейство на което изчезна майката по неведоми причини/не съм я бъзикал,за да убия майката по невнимание/.Между впрочем,много колеги се оплакват за изчезнали майки/става въпрос за пчелини с по 50 –100 кошера,а някъде и над 200./Всички са като мен–фосили от палеоерата,някои дори от мезозоя.Компютрите са табу. Затова им обещах ,че ще попитам във форума т. е. голямото братство.Може би Дони да даде някаква светлина в/у проблема или някой колега ,който се е сблъсквал с него.Че в понеделник ,в кафенето ще търкам ръце по кълките и ще се чудя какво да им казвам–всевишния ли е виновен или ние.Помагайте!Иначе ще ме дадат на динозаврите € 2. При 5 секционен лежак /моя/ оплождат се без проблем фланговите майки.В /3 бр./ средата процента е 10–15%.Затова в лежака заселвам отводки с оплодени майки.Другия проблем е, че първите оплодени майки,т. е. крайните ,пронесат ли привличат пчелите от другите секции/чиито майки не са оплодени/ и в даден момент имаш свръх отводка /в двата края/ ,а другите ги няма.Това е от мен ,проверено/минимум 3год./докато проумея –защо? А бяхме млади –бъл. игр. филм.

Цитат