Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 484

Разгънат преглед

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Добре де и аз исках да си направя някоя и друга майка не за друго ами за обучение ама днеска прегледах няколко кошера, ми то пукнат търтей няма. Кой ще ги оплоди тези майки. Дори яйцата чистят здраво.
    Мисля си за да не рискувам кошерите ако пусна по една рамка в един 15 семеен лежак, дали ще си намерят после майките правилните семейства. Някой оплождал ли е майки в лежак, какъв би бил процента на завръщане.
    Ще карам по ред: 1.Ямбол –Сливен ––– 28км.+10= 38км. При мен търтеи има,все още.Имам с–ва които още градят/на 48 ч. по 1 основа/.Затова направих нови 6 отводки ,с запечатани маточници от едно семейство на което изчезна майката по неведоми причини/не съм я бъзикал,за да убия майката по невнимание/.Между впрочем,много колеги се оплакват за изчезнали майки/става въпрос за пчелини с по 50 –100 кошера,а някъде и над 200./Всички са като мен–фосили от палеоерата,някои дори от мезозоя.Компютрите са табу. Затова им обещах ,че ще попитам във форума т. е. голямото братство.Може би Дони да даде някаква светлина в/у проблема или някой колега ,който се е сблъсквал с него.Че в понеделник ,в кафенето ще търкам ръце по кълките и ще се чудя какво да им казвам–всевишния ли е виновен или ние.Помагайте!Иначе ще ме дадат на динозаврите € 2. При 5 секционен лежак /моя/ оплождат се без проблем фланговите майки.В /3 бр./ средата процента е 10–15%.Затова в лежака заселвам отводки с оплодени майки.Другия проблем е, че първите оплодени майки,т. е. крайните ,пронесат ли привличат пчелите от другите секции/чиито майки не са оплодени/ и в даден момент имаш свръх отводка /в двата края/ ,а другите ги няма.Това е от мен ,проверено/минимум 3год./докато проумея –защо? А бяхме млади –бъл. игр. филм.
    Този пост е редактиран от Гогол; 13.08.2015 в 00:44. Причина: Допълване на темата

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •