Цитат Първоначално публикувано от vencii Виж публикацията
Никой не слага консерванти в захарта защото е безсмислено.Дамяне захарта от чувала не може да ферментира - някой трябва да я направи ферментна захар, демек да я инвертира и чак тогава ще има ферментация. Така че като стои в чувала на купа нищо не може да стане, а на Гогол бидоните стоят 2 години щото при тях водата сигорно е много скъпа и му се е досвидяло да сложи неолходимото количество.
Пъхни си ръката между два чувала със захар, може би зимата ще усетиш по-лесно разликата. За температурата са виновни гъби разграждащи захарта, че за по-лесно "ферментира". Ти си мислиш за ракия (етилов алкохол) , но изходния продукт може да е дори кисел. Друг е въпроса и дали са аеробни или анаеробни.
Най-вероятно слагат нещо в захарта, защото иначе ще започне да мирише неприятно още преди пакетирането.

Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
Някой знаели каква е цената захарта в Метро, в момента? По всички супер маркети е 1,19лв. 1кг. Някога имаше складове на едро и от тях се купуваше, големи количества изгодно.
Метро Варна - 1.13 с ДДС Sweet Life