Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 19 от 40 ПърваПърва ... 9171819202129 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 181 до 190 от общо 400

Тема: ЗАХАР

  1. #181
    VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Мнения
    1,125
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    А да ти призная,много ми са широки пръстите, не съм от скрънзите ,когато става въпрос за благините на ДУШАТА.
    Може да си прекалил с дозата захар щом не си скръндза, аз за това и при пчелите и при джибрите карам колокото може по „тънко“ със захарта .

    П.С. От как прочетох някъде из темите поста на Матеев за захарта от цвекло и тръстика, гледам да купувам тая от цвеклото, за сега се оказва че е и по евтин вариант (при мене), пък и гледам първия тур джибри направени с нея успешно ферментираха

  2. #182
    Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Мнения
    512
    Пчеларски район
    асеновград
    Никой не слага консерванти в захарта защото е безсмислено.Дамяне захарта от чувала не може да ферментира - някой трябва да я направи ферментна захар, демек да я инвертира и чак тогава ще има ферментация. Така че като стои в чувала на купа нищо не може да стане, а на Гогол бидоните стоят 2 години щото при тях водата сигорно е много скъпа и му се е досвидяло да сложи неолходимото количество.

  3. #183
    Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Мнения
    785
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Някой знаели каква е цената захарта в Метро, в момента? По всички супер маркети е 1,19лв. 1кг. Някога имаше складове на едро и от тях се купуваше, големи количества изгодно.

  4. #184
    Автор
    Регистриран
    07.10.2010
    Мнения
    104
    Пчеларски район
    ДОБРИЧКА
    Миналата седмица беше 1.13 Зехирата

  5. #185
    Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Мнения
    2,590
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от vencii Виж публикацията
    Никой не слага консерванти в захарта защото е безсмислено.Дамяне захарта от чувала не може да ферментира - някой трябва да я направи ферментна захар, демек да я инвертира и чак тогава ще има ферментация. Така че като стои в чувала на купа нищо не може да стане, а на Гогол бидоните стоят 2 години щото при тях водата сигорно е много скъпа и му се е досвидяло да сложи неолходимото количество.
    Пъхни си ръката между два чувала със захар, може би зимата ще усетиш по-лесно разликата. За температурата са виновни гъби разграждащи захарта, че за по-лесно "ферментира". Ти си мислиш за ракия (етилов алкохол) , но изходния продукт може да е дори кисел. Друг е въпроса и дали са аеробни или анаеробни.
    Най-вероятно слагат нещо в захарта, защото иначе ще започне да мирише неприятно още преди пакетирането.

    Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    Някой знаели каква е цената захарта в Метро, в момента? По всички супер маркети е 1,19лв. 1кг. Някога имаше складове на едро и от тях се купуваше, големи количества изгодно.
    Метро Варна - 1.13 с ДДС Sweet Life
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

  6. #186
    Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Мнения
    512
    Пчеларски район
    асеновград
    Ха ха ако си пъхниш ръката между два чувала със стиропорни топчета тогава ще усетиш още повече топлина , но твойта си топлина. Хората са изобретили рулетки, кантари, термометри-такива работи.

  7. #187
    Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Мнения
    602
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Преди 20-тина дни взех от Метро Сладея 10 кг в пакети по 1 кг... отварям и тя микс кристална + пудра захар, а на пакета си пише както винаги кристална захар. И при разтваряне във вода стои много по-мътна от друг път като съм взимал нормална Сладея изцяло кристална.

  8. #188
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Мнения
    3,743
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Сръбска захар от захарно цвекло във Видин (склад на едро) 1.10 лв за килограм в 50 кг чували. Цяло лято храня отводките с нея и ми се струва по добра от нашата захар.
    Цеко я ме светни,къде е този склад.Взех от ОКС Сладея и......такова цупене,дъфкане....... една хранилка 700-800млл. отводките я взимат за 4-5 дена много и се мръщят.

  9. #189
    VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Мнения
    1,125
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Цеко я ме светни,къде е този склад.Взех от ОКС Сладея и......такова цупене,дъфкане....... една хранилка 700-800млл. отводките я взимат за 4-5 дена много и се мръщят.
    По пътя от жп гарата към ОКС (не вътре в него) в дясно има нещо като отбивка и там пак в дясно има склад над него пише „ИВАНОВ НЕШЕВ КОМЕРС“ (кой и да питаш в района го знае), а малко по на вътре в отбивката веднага до склада има автосервиз. Няма как да се объркаш това е първия склад от дясно като идваш от гарата. Последния път преди две - три седмици взимах сръбската захар на 1.11 лв. ако не съм споменал.

  10. #190
    VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Мнения
    2,255
    Пчеларски район
    Приморско
    В Бургас е взех на 1,17 кг.

 

 
Страница 19 от 40 ПърваПърва ... 9171819202129 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

  • Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •