Цитат Първоначално публикувано от iuli1971 Виж публикацията
Извадих по една рамка от кошер да освободя място за снасяне и нещо не ми харесва.Това манов мед ли е и трябва ли да го махна всичкия.Нали не е добре да се остави за зимуване.Ако ще го махам какво да им дам-апиинверт може би и по колко.DSC_0962.JPGDSC_0963.JPG
Мановия мед има цвета на петрола.Има едно такова наименование –петролено зелено,тъмно зелено към черно.Нарочно пропуснах да ти отговоря на въпроса за да дам възможност на капацитетите от Странджанския оазис на мановия мед да ти отговорят.Но....о ..о те са прекалено заети с ваденето на '' Странджанския манов мед '', че мълчат като в.......а в нова риза.Вие, младоците,не сте от ранга им ,не заслужавате такова внимание.Те са царете на мановия мед.А сега по същество–не е манов мед/от мен,твърдо/,вадил съм подобен мед на турската граница.ТОВА Е МЕД ОТ ИЗОБИЛИЕ НА БИЛКИ–МИНИМУМ 100 ВИДА.Ако искаш остави го за семейството си/особено за децата/Ако ли не ,след 15 септември го дай на пчелите.Не те зная ,правиш ли това което те посъветвах,но майката трябва да има 1 рамка в резерв,особено ако имаш още паша.А изглежда ,района ти е Богопомазан,щом вадиш такъв мед.Бих си купил 2–3 буркана ,за внуците ,че са в далечна Америка.На лични очаквам да ми пишеш за ценета.