Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 18 от 40 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 171 до 180 от общо 400

Тема: ЗАХАР

  1. #171
    Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Мнения
    972
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Ivan_vd Виж публикацията
    Сръбска ,румънска ,българска и все нашето е най лошо.Няма ли бе вече тъпите ни капиталисти да спрът да искат да чукат дявола във въздуха.
    НЯМА ДА СПРЪТ.Но можем да ги накараме да СПРАТ. В Б–я ,ЗАХАР НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА.Тя само се пакетира .Внасят се огромни количества,някои на базата на нитросуида/не знам дали и правилно съм го написал/,затова и джибрите врат 2–3 години.

  2. #172
    VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Мнения
    1,125
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    затова и джибрите врат 2–3 години.
    Така е като някой са изцоцали до капка винцето още преди Нова година, а пролетта им се свиди да дадат лев, два за пакет хлебна мая

  3. #173
    Заслужил Автор
    Регистриран
    17.02.2015
    Мнения
    275
    Пчеларски район
    София, Симеоново
    За джибрите взимам Сладея, Захирата не ферментира. За пчелите коя е по-добра? Сръбската откъде я взимате?
    0899946746 Поздрави, Емо.

  4. #174
    VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Мнения
    3,284
    Пчеларски район
    Европа
    И аз им хакам Сладея,ама Дамянов не знам защо я недолюбва?

  5. #175
    Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Мнения
    541
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    И аз им хакам Сладея,ама Дамянов не знам защо я недолюбва?
    Според мен по-голям боклук от Захира няма.Най-много се чудеха като им давах такава.В момента храня отводките точно със Сладея и мисля ,че взимат сиропа перфектно.

  6. #176
    VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Мнения
    3,284
    Пчеларски район
    Европа
    Ми то и аз така,ама Дамянов е на другия полюс?

  7. #177
    Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Мнения
    2,590
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    И аз им хакам Сладея,ама Дамянов не знам защо я недолюбва?
    Разтваря се трудно и при по-висока температура. Понякога дори сиропа остава мътен и се виждат малките кристали.
    Ако има на комбината Кристал - много по-добра е според мен, но предполагам, че всичко зависи от доставката.
    Хубавата захар за сладкарската промишленост е с висока калоричност, а това на пазара е с макс 400ккал
    Жокер за ракията: В захарта най-вероятно слагат някакво вещество, което да спира ферментацията, защото като седи с месеци на огромен куп в склада и започва да се вмирисва. Вярвам, че повечето хора знаят как се повишава температурата на захарта в опаковки и направо можеш да се топлиш на нея.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

  8. #178
    VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Мнения
    3,284
    Пчеларски район
    Европа
    Благодаря за пояснението Дамянов!В сладкарството преди слагахме едни цикламати-чудо!По принцип смятам,че в нашата хранителна промишленост трудно се попада на истински качествен продукт.

  9. #179
    Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Мнения
    972
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Така е като някой са изцоцали до капка винцето още преди Нова година, а пролетта им се свиди да дадат лев, два за пакет хлебна мая
    Цекич,не си прав братко ! Имам винце от преди 2–3 годинки,20–тина литра,на постоянна температура,1.85 м под земята.Пустото,тая скоросмъртница ми е по сладка–и през четирите годишни времена.Четири бидона,по 120 л. врат втора година заради тази келява захар.Слагах френски дрожди,мая/както и ти ме съветваш/.Резултат–О .А да ти призная,много ми са широки пръстите, не съм от скрънзите ,когато става въпрос за благините на ДУШАТА.

  10. #180
    Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Мнения
    972
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от judas Виж публикацията
    За пчелите коя е по-добра? Сръбската откъде я взимате?
    Сръбска или румънска–от Кауфланд или от Пенито.Следя вестничетата им и купувам максималното което ми позволят.Последно я купих на 0,94 лв./кг. от Пенито в началото на лятото.Ама само 250 кг.Жалко!!!

 

 
Страница 18 от 40 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

  • Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •