Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 109 от 127 ПърваПърва ... 95999107108109110111119 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,081 до 1,090 от общо 1262
    Аз от де минимис не се интересувам, но друго ми направи впечатление. Според статията 5 000 пчелари имат 445 000 пчелни семейства. Според Мишо Михайлов в страната има около 30 000 пчелари. Повечето от половината не са регистрирани. Това означава, че пчелните семейства са над 1 милион, а може би и над 1.5 мил. За каква криза и упадък в пчеларството става въпрос, след като в страната никога преди не е имало толкова пчелни семейства. Приемам, че не става въпрос за опит за измама с бройките от страна на заявилите.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Аз от де минимис не се интересувам, но друго ми направи впечатление. Според статията 5 000 пчелари имат 445 000 пчелни семейства. Според Мишо Михайлов в страната има около 30 000 пчелари. Повечето от половината не са регистрирани. Това означава, че пчелните семейства са над 1 милион, а може би и над 1.5 мил. За каква криза и упадък в пчеларството става въпрос, след като в страната никога преди не е имало толкова пчелни семейства. Приемам, че не става въпрос за опит за измама с бройките от страна на заявилите.
    Пчелари много, кошери на хартия също много, но работещи семейства и мед малко.
    Винаги може по-добре.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    С този де минимис властимащите всъщност искат да извадят на светло пчеларите с малък брой пчелни семейства. Ще им подхвърлят някакви мизерни левчета, а впоследствие законно ще съберат за бюджета много по-голяма сума.

Големите пчелари с много кошери няма къде да избягат - те и без това са си на светло и плащат на бюджета големи суми. Проблемът е с пчеларите под 50 кошера, които досега се криеха, защото сумите по предишните де минимис-и бяха малки. Тази година сумата ще е почти двойно по-голяма на едно пчелно семейство, и това ще ЗАРИБИ дребните пчелари да излязат на светло. И както се вижда от статистиката в тази статия - явно това вече се е случило.

Аз лично не съм кандидатствал за тези подаяния, защото не искам да се унижавам. Така че моите 2000 (пардон 200) кошера ще си останат несубсидирани.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Аз лично не съм кандидатствал за тези подаяния, защото не искам да се унижавам.
    Аз също. И не да ги връщат, а да ги съхранят. А къде? Народа е казал - където слънце не огрява. Съжалявам.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Ще има ли нов Чернобил за БЪЛГАРИЯ ? Това е от няколко дена ,а едва тази вечер дадоха гласност за огромния пожар в горите /все още радиоактивни/ край гръмналата атомна централа през април 1986г.И тогава криха 3–4 дена.Сега е същото .Не излизайте утре навън след 10.30 ч.,затворете всичко, и.....почивайте си.
    Вие няматели си червено вино.......

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Вие няматели си червено вино.......
    Ачка, като бях по–малък карах на алжирка,гъста като петмез.Ама тогава нямаше Чернобил, само бледи спомени от Хирошима и Нагазаки,пък и далече,далече.Сега , като по–голям, си карам на грозданката. Мисля, че и тя помага.Поне да заспи спокойно човек е сигурно

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Публикувано току що:
    Искат субсидия за всяко семейство
    Пчеларите настояват да получават субсидии като останалите стопани на животни.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.01.2012
    Пчеларски район
    Шумен
    http://www.fermer.bg/%D0%B1%D1%8A%D0...news14142.html

Една доста интересна статия за животновъдството в ЕС и за политиката , която се води.

Потребител
    Регистриран
    19.03.2015
    Цитат Първоначално публикувано от krasimir00 Виж публикацията
    http://www.fermer.bg/%D0%B1%D1%8A%D0...news14142.html

Една доста интересна статия за животновъдството в ЕС и за политиката , която се води.

Прекомерни иновации, модернизации и т.н, водят до свръхпроизводство, и от там до нищожни цени които... които водят до фалит. Това ли се случва във Франция?

Хубаво е когато си ефективен, а другите не са. Когато и другите станат ефективни/ако оцелеят до тогава/, всички стават неефективни. Сега произвеждате повече, срещу това получавате по-малко.

Страница 109 от 127 ПърваПърва ... 95999107108109110111119 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •