Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 95

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    18.02.2012
    Пчеларски район
    Свищов, В. Търново
    Аз като член на КБП също искам да изкажа мнение по спора. До някаде Scutellator е прав и е хубаво, че отстоява позиция. Ще дам себе си за пример. Мястото на кето пчеларствам е законно от 10 години от тогава съм си направил всички регистрации на пчелина където е трябвало, а поне от още 10 на това място е пчеларствал баща ми. И така изградхме пчелин с над 150 кошера и осъзнавам, че са много и с търся място за още пчелини където да няма пчелини в близост поне 1500метра. Но от скоро в съседен двор се настани дребен пчелар с 4-5 и всяка година ги увеличава та вече са към 15-20 и то не само в този двор. Както и да е този го търпя. Да ама от тази година друг докара 30 -40 в друг двор, на 200 метра от мен. После друг се домъкна с платформи с още 30-40 с надеждата да събере нещо от оголената липва горичка която само поддържаше пашата. Та какво става трима на един. Значи аз осъзнавам че мойте кошари са много за този район и си търся ново място за да си увелича добивите, понеже само с това се занимавам и прехранвам четиричленно смейство, а тия тримата не им пука за другите пчелари. На тях това не им е основната дейност и каквото капне капне, пък ако има и субсидии малиии... Затова тук е прав и Матеев това иска мнозинството - субсидии. И ако искаме поне някаде да успеем то трябва да се вслушаме в мнозинството. Да не ми харесва много замоя район примерно ще трябва да деля субсидия за опрашване с тия мойте трима колеги, но ако кажа аз ЕДИНИЯ пръв забих кошер в тоз район вие ТРИМАТА си РАЗКАРАЙТЕ кошерите от тук те ще ме СМАЧКАТ. Това е положението в Бългрия едни се опитват да създадат нещо, а повекото не им пука и каквото капне капне не им трябва съвест. За сега ще слушаме мнозинството пък може скоро и нашата дума да се чуе.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от volen777 Виж публикацията
    Аз като член на КБП също искам да изкажа мнение по спора. До някаде Scutellator е прав и е хубаво, че отстоява позиция. Ще дам себе си за пример. Мястото на кето пчеларствам е законно от 10 години от тогава съм си направил всички регистрации на пчелина където е трябвало, а поне от още 10 на това място е пчеларствал баща ми. И така изградхме пчелин с над 150 кошера и осъзнавам, че са много и с търся място за още пчелини където да няма пчелини в близост поне 1500метра. Но от скоро в съседен двор се настани дребен пчелар с 4-5 и всяка година ги увеличава та вече са към 15-20 и то не само в този двор. Както и да е този го търпя. Да ама от тази година друг докара 30 -40 в друг двор, на 200 метра от мен. После друг се домъкна с платформи с още 30-40 с надеждата да събере нещо от оголената липва горичка която само поддържаше пашата. Та какво става трима на един. Значи аз осъзнавам че мойте кошари са много за този район и си търся ново място за да си увелича добивите, понеже само с това се занимавам и прехранвам четиричленно смейство, а тия тримата не им пука за другите пчелари. На тях това не им е основната дейност и каквото капне капне, пък ако има и субсидии малиии... Затова тук е прав и Матеев това иска мнозинството - субсидии. И ако искаме поне някаде да успеем то трябва да се вслушаме в мнозинството. Да не ми харесва много замоя район примерно ще трябва да деля субсидия за опрашване с тия мойте трима колеги, но ако кажа аз ЕДИНИЯ пръв забих кошер в тоз район вие ТРИМАТА си РАЗКАРАЙТЕ кошерите от тук те ще ме СМАЧКАТ. Това е положението в Бългрия едни се опитват да създадат нещо, а повекото не им пука и каквото капне капне не им трябва съвест. За сега ще слушаме мнозинството пък може скоро и нашата дума да се чуе.
    ти пак си добре комшията е с над 130 и не е регистриран но пък се занимава с пчели от преди мен аз какво да кажа, но щом ще се местиш мой да им стане тегаво на тия комшии само да но не съ им болни семействат/майтапя се да знаеш/

Потребител
    Регистриран
    18.02.2012
    Пчеларски район
    Свищов, В. Търново
    Ами като е от преди тебе там ти кво търсиш там? капката?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от volen777 Виж публикацията
    Ами като е от преди тебе там ти кво търсиш там? капката?
    забележи, аз съм си регистрирал всичко и плащам данъци

Потребител
    Регистриран
    18.02.2012
    Пчеларски район
    Свищов, В. Търново
    За това ли се гледат кошери заради регистрацията и плащането на данаци или заради опрашване и добив на мед. Щом си регистриран имаш право на субсидии. Той си е решил, че не иска нищо от държавата за да неи дава нищо, но и той опрашва, доволен е от добивите и идваш ти той доволен ли е? Ами после идва друг с 2 плаформи с по 40 кошера. Ти доволен ли си?

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    забележи, аз съм си регистрирал всичко и плащам данъци
    Съжалявам че трябва да пиша отново но това е нетърпимо.От къде знаеш дали пчелина не е регистриран това дали ще си регистриран ЗП е личен избор и не виждаш, ли че може би съсипваш дохода,изхранването на един човек,семейство с това, че си решил да направиш пчелин на метри от съществуващ от години пчелин при това с доста голяма бройка.Причината е само една участваш по програма най вероятно "Млад фермер" и ако е така твоят пчелин от колко кошера е и колко трябва да станат и имаш ли намерение да регистрираш друг пчелин ,за правенето на бройките вече те чухме разцепваш на по 2,3 рамки и проверката минава ,а че правиш слаби,лоши семейства податливи на болести изобщо не мислиш.И това с отравянето и оплакването изобщо не заслужава съжаление и може на някои да му е писнало от теб лошото, е че го отнасят пчелите но и те ще си решат проблема като си хванат по своя път.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Някои се раждат високо в хранителната верига, други драпат нагоре. Най-страшното е ако останат само родените високо. Тогава има две опции - смяна на системата(капитализъм) и/или гражданска война.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Някои се раждат високо в хранителната верига, други драпат нагоре. Най-страшното е ако останат само родените високо. Тогава има две опции - смяна на системата(капитализъм) и/или гражданска война.
    Де "експроприация на експроприираното" де!
    Я се върнете на темата, като почнете от заглавието и, че то хич не ми се връзва със съдържанието на "стратегията". Защото, ако ще правим пчеларство през следващите години само за опрашване, по-добре да се изнасяме зад "голямата локва".
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Автор
    Регистриран
    05.12.2013
    Пчеларски район
    Стара Загора
    Прокарването на такива идеи, със знаменца, хипотетично би довело до един добре замислен олигопол. Представям си бай Капиталист как бочва "пръв" 500 знаменца с по 5 кошера всяко едно от тях, в радиус на едни стотина километра и всичко де що е пчелар трябва да се изнесе някъде си... Та нали ние едрите капиталисти това търсим - укропняване на пчеларския сектор, който е пръснат на хиляди малки парченца. Апетитно ... Ами с опрашването? Ами подвижното пчеларство? Всеки иска да гарантира добър добив без конкуренция. По презумция законите трябва да се спазват. Ако настъпи този момент и започне да се спазва, пчеларите нарушители бъдат принудени да го спазват трябва да си намерят нови пчелини. Как я мислите тази работа?

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •