Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 34 от 419 ПърваПърва ... 2432333435364484134 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 331 до 340 от общо 4189
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Мите,а какво друго цъфти наоколо?

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.07.2013
    При мене няма никаква паша в момента. Опитвам се да вадя мед, но е страшна мъка. Още като се отвори кошер и крадците пристигат веднага. Не са агресивни, не жулят, но ме е страх от кражба и нападение. Като отворя някой кошер доста време по прелката и наоколо е хаос, не могат да се кротнат. Чудя се какво да направя да ги осмиря. Идва ми на идея да ги подхраня един-два пъти с малко сироп, но ме е страх да не стане още по-зле. Някакви идеи? Засега гледам само рано сутрин да ги отварям. Какво правите в такива случаи?

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Аз не съм го правил,но познавам колеги,които ползват малка палатка.Нахлупват в/у кошера и........

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от nikola.vladov Виж публикацията
    При мене няма никаква паша в момента. Опитвам се да вадя мед, но е страшна мъка. Още като се отвори кошер и крадците пристигат веднага. Не са агресивни, не жулят, но ме е страх от кражба и нападение. Като отворя някой кошер доста време по прелката и наоколо е хаос, не могат да се кротнат. Чудя се какво да направя да ги осмиря. Идва ми на идея да ги подхраня един-два пъти с малко сироп, но ме е страх да не стане още по-зле. Някакви идеи? Засега гледам само рано сутрин да ги отварям. Какво правите в такива случаи?
    Сутрин рано го вади,а иначе запалвам в 1 стара тенджара дърва да пуше в пчелина.

Цитат Първоначално публикувано от nikola.vladov Виж публикацията
    Вечер, на здрачаване, отваряш и махаш целия магази. Кошера си го затваряш моментално а магазина го отнасяш на страна и там измиташ пчелите. След това смо отваряш кошера и го връщаш. Центрофугираните пити ги връщаш на следващата вечер. Докато обработваш питите от магазина е добре да е покрит с някакъв плат.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Стесни входовете с мрежички,и завивай рамките с някакъв плат.Рамките ги връщай привечер,два-три дена след като си ги върнал,може да махнеш мрежичките.Става и с махане на целия магазин,но изтърсените млади пчели може да не се върнат в кошера,а може и майката да се е качила в магазина.Като ги отваряш кошерите гледай да не са един след друг,а примерно през 2-3 кошера или на единия ред 2-3 кошера после от друг ред 2-3кошера.И се връщаш пак на първия ред.

Възможността майката да се качи в магазина върху питите със запечатан мед е 1 на милиард. А младите пчели ще се върнат без проблем. Това че са млади, не значи че, са сакати.

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.07.2013
    Предложението на Юрий е добро и ще го пробвам. Аз съм с ЛР и в някои кошери имам майки "отличнички" снесли в горния корпус. Общо взето медът ги натиска и не са горе, но има и изключения. Корпусът е и по-тежък. Ето в този случай магазинът е с предимство! Всяко нещо на света има добри и лоши страни.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.05.2013
    Колегата е написал че при него в момента няма никаква паша,което означава че корпусите не пращят от мед.Така че майка може да има и в медовите корпуси.Ако има ханеманова решетка майката не се е качила. Но до колкото разбрах колегата не ползва такава.

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.07.2013
    Не на всички имам ХР. Изглежда липсата на паша е неприятна работа откъдето и да се погледне. Но пък има и подвижно, за тези които го могат

Страница 34 от 419 ПърваПърва ... 2432333435364484134 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •