Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
Да запитам - лимонена или винена киселина ?
Защото , лимонтозуто е винена киселина .
Лимонена!
В твоя случай НЕ слагай лимонена в сиропа. Добавките свалят много и няма смисъл, а и трябва да се измери сиропа. Много се съмнявам някога да имаш нужда от лимонената, но ако се случи - първо се обади, че да ти дам pH ленти. Като забъркаш този месец сиропа, ще ти покажа какво се случва с pH-то като сложиш добавките.

Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
По принцип съм Тома неверни ,но никога не отказвам да науча нещо ново.От пробата можех само да спечеля ,както и стана.Да припомня ,че през 2014г.загубих.Да не се връщам назад ,но ти май беше дал по 20гр. на литър.Може и да съм в грешка ,но воден от това ползвах 8-10гр. на там колко е кофичката -400мл.За да няма объркване -така приготвях лечебното средство ,но използвах най-много половината съдържание.Незнам дали е малко ,но ефекта е супер.Лимонената киселина /в сиропа/ използвах само чрез напръскване върху и между рамките.Страхувах се при пръскане на питите-странично ,да не се увреди пилото.Третирането го правих три пъти /незнам защо/ през 3-4 дни.Както писах ефекта на лимонената киселина е по-бърз ,от този на йода.Сега ще е интересно дали през 2016 ще има отново проява в това семейство.Ако и двете семейства оцелеят ще мога да сравнявам през 2016.Както казват старите хора "живот и здраве догодина ..."
Ти не си слагал в сиропа и затова казвам малко. Аз им слагах в сиропа и затова съм го дал така. Не съм пробвал без да давам в хранилката, но щом при теб е станало - ще се пробва. По-добре не чакай да се появи, а използвай в хранилката при зимното и пролетното подхранване.
Вече не използвам лимонена, защото свалям pH-то с добавките и няма смисъл. Затова казвам и на колегата delta.e да не слага без да измерим сиропа.