Писах ,че тази година ще правя проби за лекуване на варовито пило.Пиша лекуване ,защото съм го приемал от прочетеното за заболяване.Имах едно семейство ,но се яви и друго ,затова приложих двете рецепти.С йод и с лимонена киселина.Тук трябва да благодаря на Дамянов и Лалов.Едното семейство -:кофичка /от ксело мляко/ сироп ,захар 1:1+Йод 4 кубика.Ползвах йод от "нозестат" -не знам какъв процент е.Работата беше много зле и първите два пъти пръсках /с пулверизатор/ с яд всички пити ,странично и после от горе.Третият път пръсках само от горе.На една обработка отиваше около половината от количеството.В един момент мислех ,че нищо няма да стане.Постепенно изхвърлените личинки намаляха и после изчезнаха.Другото семейство беше отводка настанена в кошер ,който през 2014 имаше варовито пило.Кошера го обгарях и пръсках с йод.Въпреки това започна да изхвърля личинки.Него го третирах по същата схема ,но с 8-10гр.лимонена киселина , в същото количество сироп.Крайният резултат е същия ,но тук ефекта се видя в много по-кратък срок.Сигурно месец ги следя и не съм намирал нито една изхвърлена "семка".Пропуснах -пръсках ги през 3-4 дни.