Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    30.01.2015
    Пчеларски район
    Обл.Монтана; общ. Лом
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Колега ,по това време/ 7 месец/ ,при тази обилна паша ,да говорим за РОЕНЕ е смехотворно.Не обърквайте колегата да не може да спи спокойно.Трябва да направи някои неща и всичко ще се нормализира.
    Само изказвам предположение.Как ще обясниш спирането на градежа, въпреки силната паша и задръстването на семейството?Чак пък "смехотворно", явно не си хващал късни рояци.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от kopdoB Виж публикацията
    Само изказвам предположение.Как ще обясниш спирането на градежа, въпреки силната паша и задръстването на семейството?Чак пък "смехотворно", явно не си хващал късни рояци.
    НЕ ,НЕ СЪМ ХВАЩАЛ !!! ПО ТОВА ВРЕМЕ НОРМАЛНИ РОЯЦИ НЕ СЪМ ХВАЩАЛ.В моя регион това е ненормално,не зная как е в твоя регион /не съм преглеждал профила ти/По това време съм хващал рояци/какви рояци,нормални с–ва ,запълващи 9–10 рамки/,но.о о............ нафъкани с акар.Изолатор,катран, лентички,кошер/8–ак/ ,пити с мед ,прашец,основа и ......готово ,ново с–во.Спирането на градежа? Ще изкажа мнение ,което ще прозвучи като ерес в пчеларството,сигурно ще има много ''разпни го''.Но то си е мое мнение и не ангажира никого.Генетично е заложено в това насекомо ,че когато има много манджа,то да я събира и трупа като изоставя всички други задължения.Не гради,защото има къде да складира/излюпва се пчела,слага се нектар/По този начин се блокира майката.В момента имам кошери на 2 магазина,а долу майката блокирана в/у 3 рамки в плодника,и то на половина.Залагат маточници и като се излюпи пилото ,майката се активизира и те унищожават маточниците.Така за втори път .

Потребител
    Регистриран
    30.01.2015
    Пчеларски район
    Обл.Монтана; общ. Лом
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    НЕ ,НЕ СЪМ ХВАЩАЛ !!! ПО ТОВА ВРЕМЕ НОРМАЛНИ РОЯЦИ НЕ СЪМ ХВАЩАЛ.В моя регион това е ненормално,не зная как е в твоя регион .......... .
    Човека е на 1000 м.н.в. Същата е височината и в Смолян,този регион имам претенциите че го познавам, има публикувани снимки във фейса,от миналата седмица, за хванати напълно "НОРМАЛНИ РОЯЦИ",да повиша и аз малко тона, така че...И пак повтарям, това са само предположения от няколкото поста на колегата.
    п.п.: Не искам да плаша колегата, просто фактите са такива.

Автор
    Регистриран
    21.05.2015
    Пчеларски район
    Плетена.общ.Сатовча.1000н.в.
    Цитат Първоначално публикувано от kopdoB Виж публикацията
    Човека е на 1000 м.н.в. Същата е височината и в Смолян,този регион имам претенциите че го познавам, има публикувани снимки във фейса,от миналата седмица, за хванати напълно "НОРМАЛНИ РОЯЦИ",да повиша и аз малко тона, така че...И пак повтарям, това са само предположения от няколкото поста на колегата.
    п.п.: Не искам да плаша колегата, просто фактите са такива.
    Днес отново го отворихме с местен пчелар.По неговите думи семейството се развива отлично.Беше отчетено това ,че съм прекалил със сиропа.Премахнахме още три маточника.Май наистина има желание за рой.Има пило на 4 рамки .Препоръката му е да спра сиропа и преглед след седмица за да видим дали му е минал мерака за роене.Направи и леки размествания на рамки.
    Този пост е редактиран от iuli1971; 18.07.2015 в 22:39.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Здравейте,имам един въпрос към по опитните пчелари.В събота отворих една отводка на която майката трябваше да е излязла,забелязах че е почнала да прегризва останалите маточници.Махнах рамката и я сложих на ново създадена отводка в същия момент нова майка излезе.Въпросът ми е каква е вероятноста да не я убият.

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Деби, за мен това което си направил/а/ е грешка. Не ми се връзва. Каква е логиката ти? Щом пчелите са заложили маточник, това трябва да те накара да се замислиш за причината. Най общо, вадиш питата с маточника (без майката) и правиш отводка, при съответните грижи имаш време да се развие. Ако оставиш маточника в кошера и майката се излюпи и оплоди, пак печелиш! Известно време в кошера ще снасят две майки.

Поздрави, Г. Георгиев

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Здравейте,имам един въпрос към по опитните пчелари.В събота отворих една отводка на която майката трябваше да е излязла,забелязах че е почнала да прегризва останалите маточници.Махнах рамката и я сложих на ново създадена отводка в същия момент нова майка излезе.Въпросът ми е каква е вероятноста да не я убият.
    Много,много,много малка.Зависи,кога си направил отводката и как си я направил!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Не мога да разбера какво си направил? Придал си на току що излюпена майка друга скоро излюпена майка ако е това не виждам логика, а която и да остане ще е все едно.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Не мога да разбера какво си направил? Придал си на току що излюпена майка друга скоро излюпена майка ако е това не виждам логика, а която и да остане ще е все едно.
    Не,взех рамката със маточниците и я сложих на новосъздадена,в същия момент една излезе докато я слагах в отводка2.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Може и да се получи в тази ситуация .

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •