Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
Ха-ха ...... тука навлязохме в зоната на здрача. Казах неща, които може би не трябваше да ги казвам, защото противоречат на всеобщо приетите пчеларски практики. В обяснението ми за логиката на всичко това може би ще откриеш някакви неточни моменти, но в крайния резултат такива няма, защото всичко това е ПРОВЕРЕНО НА ПРАКТИКА.

Ето една снимка, за да се накефиш:

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	DSC00825.JPG
Прегледи:      206
Размер:	457.6 KB
ID:	4570

Има и доста други моменти в закостенелите пчеларски практики, които аз лично (и здравата логика) ги отричаме, но това не означава, че не са верни. Например всеобщата заблуда, че пролетно време трябва да се слага СТАРТОВИТ в сиропа. Това е една пълна безсмислица и простотия, на която всички пчелари (и пчеларски учени) сляпо вярват, но истината е друга и аз предпочитам да си замълча, за да не ме обявите за глупак. Иначе логиката е много проста - пролетно време ограничител на снасянето на майката се явяват малкото количество млади пчели. При това положение защо да и даваме стартовит да снася повече, след като и без него тя е в състояние да снесе 10 пъти повече пило, но младите пчели го изяждат (изхвърлят), защото не могат да го обслужват.
След това защо говорят против теб,пак секна паричните потоци на някои хора.