Kaкво можеш да сложиш на масата си никак не определя "нow to open a beehive", което ако е постижение, тогава кое НЕ е постижение. Едно е да си некомпетентен, но да си мърляч е нещо съвсем друго. Виждал съм такива пчелари и пчелини, че даже с две ръце ще гласувам за закон подобен на предложения от Юрий - фасове, дори фасове съм виждал в кошер, съжалявам, ама това чисто и просто не е редно, и не иде реч за нечия частна камбанария, защото тъкмо в съседната тема не- пчелари се оплакват от нападения на пчелите на комшията. С такива пчелари, такива пчели и хората не, че просто с право с оплакват, а със съвсем реални факти, произтичащи именно от неспазването на елементарни, базови условия за работа с пчели.
Подобни примери бол, най- яркия са кучетата и котките - щукнало му, взел куче, след година каприза му минал, шута и на улицата. Или по- специфичен такъв - славата на пит булите. За да се изфръцка, решил та си взел пит бул, но това е порода със по- различен метод на отглеждане и дресиране от повечето породи кучета, и като не знаеш как, отърваш животното и то съответно после хапе - все пак е куче. И в крайна сметка какво се получава - пит була това па онова, звяр, убиец, ами не, не е пит була, а човека. Най- общо казано същото е и с пчелите - не можеш да ги отглеждаш => хапят т.е. жилят. Ама било лично постижение - от подобни лични постижения, се получават нападения от пчели, синдром на изчезналия кошер, антибиотици в меда и какво ли още не. Като не може, да си намери някакво друго постижение, с което да се фука по бански из тубата. В крайна сметка това е занаят и като всеки такъв си има изисквания, които не случайно са задължителни.
п.п. Като пуснат клип в нета, как някой пребива куче се намират хиляди хора, които да надигнат глас срещу това - фактически този човек прави същото с пчелите, направо си ги пребива.Та при все, че винаги внимателно чета твоите коментари, защото са съдържателни и полезни, в случая никак не мога да се съглася с теб scutellator - това не е постижение, а падение, такива циркови изпълнения е редно да бъдат забранени със закон и не между другото, визирам не само пчеларството, защото съм работил във такива предприятия и фирми, че ако зависи от мен, ми е достатъчно липсата на елементарна хигиена, за да ги затворя, а ако взема предвид и цялостните условия, в които работят хората, то и ще осъдя собствениците, пък който иска да ме съди, да заповяда, съвсем с нищо няма да ме притесни.