Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
Не знаем човека какво може да си позволи да сложи на масата си
Kaкво можеш да сложиш на масата си никак не определя "нow to open a beehive", което ако е постижение, тогава кое НЕ е постижение. Едно е да си некомпетентен, но да си мърляч е нещо съвсем друго. Виждал съм такива пчелари и пчелини, че даже с две ръце ще гласувам за закон подобен на предложения от Юрий - фасове, дори фасове съм виждал в кошер, съжалявам, ама това чисто и просто не е редно, и не иде реч за нечия частна камбанария, защото тъкмо в съседната тема не- пчелари се оплакват от нападения на пчелите на комшията. С такива пчелари, такива пчели и хората не, че просто с право с оплакват, а със съвсем реални факти, произтичащи именно от неспазването на елементарни, базови условия за работа с пчели.

Подобни примери бол, най- яркия са кучетата и котките - щукнало му, взел куче, след година каприза му минал, шута и на улицата. Или по- специфичен такъв - славата на пит булите. За да се изфръцка, решил та си взел пит бул, но това е порода със по- различен метод на отглеждане и дресиране от повечето породи кучета, и като не знаеш как, отърваш животното и то съответно после хапе - все пак е куче. И в крайна сметка какво се получава - пит була това па онова, звяр, убиец, ами не, не е пит була, а човека. Най- общо казано същото е и с пчелите - не можеш да ги отглеждаш => хапят т.е. жилят. Ама било лично постижение - от подобни лични постижения, се получават нападения от пчели, синдром на изчезналия кошер, антибиотици в меда и какво ли още не. Като не може, да си намери някакво друго постижение, с което да се фука по бански из тубата. В крайна сметка това е занаят и като всеки такъв си има изисквания, които не случайно са задължителни.

п.п. Като пуснат клип в нета, как някой пребива куче се намират хиляди хора, които да надигнат глас срещу това - фактически този човек прави същото с пчелите, направо си ги пребива.Та при все, че винаги внимателно чета твоите коментари, защото са съдържателни и полезни, в случая никак не мога да се съглася с теб scutellator - това не е постижение, а падение, такива циркови изпълнения е редно да бъдат забранени със закон и не между другото, визирам не само пчеларството, защото съм работил във такива предприятия и фирми, че ако зависи от мен, ми е достатъчно липсата на елементарна хигиена, за да ги затворя, а ако взема предвид и цялостните условия, в които работят хората, то и ще осъдя собствениците, пък който иска да ме съди, да заповяда, съвсем с нищо няма да ме притесни.