Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 285

Преглед на хибрид режима

Ще уважа молбата ти и затова спирам да пиша. За финал ще ти кажа само 2 неща. Ние живеем в общество и собствените ни действия носят последствия не само за нас самите, но и за всички околни. А когато човек няма какво да "сложи на масата си", снимането и представянето на видеоклипчета пред света му е последна грижа.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Ще уважа молбата ти и затова спирам да пиша.
    Този вместо да се пресоли взе, че се вкисна.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Ще уважа молбата ти и затова спирам да пиша. За финал ще ти кажа само 2 неща. Ние живеем в общество и собствените ни действия носят последствия не само за нас самите, но и за всички околни. А когато човек няма какво да "сложи на масата си", снимането и представянето на видеоклипчета пред света му е последна грижа.
    Пак продължаваш да гледаш на нещата от собствената си камбанарийка. Вместо да ме попиташ къде според мен си сбъркал, ти започваш да се оправдаваш, което и всъщност имах впредвид да не го правиш.

Аз също понякога се шегувам, че Чалгата (като манифест на издигнатата в култ подменена ценностана система )трябва да бъде забранена със закон, но това е просто wishfull thinking и колкото и хубаво да би било (и тогава нямаше да се налага да се води този разговор) знам че никога няма да се случи, просто общестото е такова. Ако бяхме някоя Арабска държава, имаше да се режат п*ш*и...., а жените да бъдат умъртвявани с камъни, НО това все още е България, където да си надменен, алчен .....

Да се върна обаче обратно в същността на проблема - Едва ли въпросния градинар би имал нещо против да отглежда пчелите си само в полистиролни кошери, поставени на стойки върху плочки от розов мрамор (за да не избуява трева) в близост до басейна си в задния двор някъде в Нова Зеландия. Само че не всички се раждат с IQ като това на Матеев, нито пък имат късмета да забогатеят или да случат на богати роднини. Колкото и да не ти се вярва, има хора за които и малкото което са постигнали в живота си ( погледнато примерно от твоята гледна точка) би било равносилно на ИСТИНСКИ подвиг (както вече споменах, на не всеки от нас живота му е песен). Такъв човек, с право заслужава да изпитва вътрешно задоволство от постигнатото и да се чувства щастлив от живота си. Ако срещна такъв човек, най-искренно бих му стиснал ръката, отколкото да кажа "браво" на някой със пчелин, копиран по снимка от модно списание и направен с усвоени пари по връзкарския параграф.
    Кой има повече стойност? - Малък мизерен пчелар, постигнал всичко сам и направил невъзможното, или такъв, от Великите, получил всичко на готово (без да го заслужава), ходещ по сбирки да изнася лекции колко е Голям, но в същото време ако ги нямаше държавните пари, които след всяка зима да му възстановяват бизнеса, не би могъл и да си купи баничка сам ????

Образът е напълно измислен и не визира действителни лица! Пояснявам, за да не вземе случайно някой да се разпознае и да се засегне.

По същия начин, шапка свалям на всички, които са успяли да забогатеят по честен (морален) начин от нулата, отколкото да се възхищавам на някой кредитен милионер или рекетьор.

Аз най-много се пазя от хора, убедени че света трябва да се движи според техните разбирания ( примери в Историята за такива хора има много). Надменност, алчност, завист и озлобление НЕ СА КАЧЕСТВА, макар и в България да се възприемат като такива!!!!

Трябва ли да казвам, че според моите разбирания, 99,9 % от пчеларите в България (това ще го чуеш от мен ЗА ПРЪВ И ПОСЛЕДЕН път!) само си мислят че знаят какво правят. А останалите (по-напредналите), са само полу-некадърници. За сравнение, само може би 5% от ВСИЧКИ професионални пчелари В СВЕТА са специалисти в това което правят. Сигурно има още едни 30%, които са просто добри професионалисти (ако нашите шамани с научни титли бяха поне толкова компетентни и си вършеха работата на половина толкова добре, колкото тях, българското пчеларство в момента щеше да процъфтява). Останалите са просто посредствени и при трудност в сектора са тези, които го отнасят най-много.

Ти навярно не знаеш (блажени са невежите), иначе нямаше да си толкова строг към градинаря, но всъщност има един майкопроизводител, който е по-голям "мърляч" от него ( колегите му може да знаят и други, те по-добре се познават помежду си) - Аз нищо не съм казал. Всеки си има фенове и не бих искал да обидя никого.
    Знам и за научен работник, който е гей, а компетентността му въобше не 'ща да я коментирам - ама аз пак нищо не казвам, нали! Не защото това не ме дразни и кара да се възмущавам, а защото вече видях че няма смисъл и че хората си го харесват, пък и си им приляга. А и освен това всеки сам си носи греха и последствията от него.

То в тая държава всичко е такова - нито свещенниците са като свещенници, нито лекарите - като лекари ..... та какво пък остава за научния сектор. Или както се казва в нашата ситуация - присмял се хърбел на щърбел.
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •