Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 10 от 22 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 91 до 100 от общо 218
    Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Колега vasilevsa, не с лошо. Питай, чети и ще откриеш ключа за палатката.
    Не е вярно, че повече няма да има роеве, просто някои колеги не са внимавали като говорихме за това.
    Има една графика по месеци с роевете и ако я намеря ще я пусна тук, а другата информация най-добре да я измолиш от колегата Делта(и той е човек и той ракия пие).

Лека вечер!
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Във вашия район може и да има, но тук се съмнявам може би до седмица и после това е. Все пак съм на гръцката граница. лека вечер проблема съм си го решил. Ще заселя с отводка без пило и точка. след като изкуствени рояци не се продават в моя район и туй то. лека на всички.

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Направих си труда да прочета доста страници безмислен спам и какво разбрах. Василевса дава акъл за хващане на рояк с много странен метод с орхидеи и тем подобни и казва,че всички в този форум сме гола вода и отводкаджии!!! Ами,на който не му харесва на дадено място просто напуска мястото и готово! Не оправдавам колегите,които са го базикали ама той сам си го е направил(предизвикал)

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Поне пиша по темата за разлика от много други тук включително и ти. Това, че давам вариант на човека не лошо. И мисля че форума е място където да се помага особено тази тема за бизнес си има тема купува продава. Човека пита за рояк тука му предлагат по 130 лв отводки, ама извинявай. това че метода е странен незначи, че не става. Не съм казал, че всички сте гола вода ма щом си се припознал

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Откъде да вземеш рой ?
    Купи си ,,Пророй ,,.
    Моят разствор не го продавам , а го подарявам , но свърши .
    Трябва да го забъркам отново .

Потребител
    Регистриран
    30.01.2015
    Пчеларски район
    Обл.Монтана; общ. Лом
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Откъде да вземеш рой ?
    Купи си ,,Пророй ,,.
    Моят разствор не го продавам , а го подарявам , но свърши .
    Трябва да го забъркам отново .
    Mоже ли рецептата.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Слънчо , голям майтапчия си .
    Има много рецепти и всички работят .
    Най-важното условие е спиртният разствор на прополис .Той ,е неотменна част на всеки вариант.
    1 Буркан от 700грама с мъртви пчели заляти с 70 градусов спирт , киснат 14-15 дни .Прецежда се и се добавя такова количество мека вода . Наливаме и 50 грама прополисов разствор.
    2Няколко капки масло от лимонена трева ,10 ментови лукчета на литър вода и 50 грама прополис.
    3 Стари ,бракувани майки в малко бурканче със спирт и добавяме - прополис.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Слънчо , голям майтапчия си .
    Има много рецепти и всички работят .
    Най-важното условие е спиртният разствор на прополис .Той ,е неотменна част на всеки вариант.
    1 Буркан от 700грама с мъртви пчели заляти с 70 градусов спирт , киснат 14-15 дни .Прецежда се и се добавя такова количество мека вода . Наливаме и 50 грама прополисов разствор.
    2Няколко капки масло от лимонена трева ,10 ментови лукчета на литър вода и 50 грама прополис.
    3 Стари ,бракувани майки в малко бурканче със спирт и добавяме - прополис.
    Мисля, че ти казах за старите майки, но може и да съм забравил. Ако сменяш майки, вземаш старите майки и ги пускаш в спирт(50-100мл).
    Гераниева киселина(C10H16O2) ако можеш да намериш... Съдържа се в лимоновата трева и розовото масло. В един известен препарат се съдържа лимонова трева и розово масло - бил най-ефективния.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    В лимонената трева се съдържат цитрал и гераниол , две от съставките на феромоните на пчелната майка .
    А , ако добавим и малко розово , картината е пълна .
    Просто , уцелваме десятката .

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    В лимонената трева се съдържат цитрал и гераниол , две от съставките на феромоните на пчелната майка .
    А , ако добавим и малко розово , картината е пълна .
    Просто , уцелваме десятката .
    Мисля, че не е толкова просто и трябва да има някакво съотношение между веществата.
    Най-лесното е да направим 100-200 капана и да направим тест в полеви условия. От мен капаните, а от теб катеренето по дърветата
    Ърнест Хемингуей

Страница 10 от 22 ПърваПърва ... 8910111220 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •