За да нямам проблеми със съседите се налага да преместя кошерите около 10 метра.Как точно да процедирам / преместването ще е нощем /.
За да нямам проблеми със съседите се налага да преместя кошерите около 10 метра.Как точно да процедирам / преместването ще е нощем /.
В друга тема описах как аз го правя.Много колеги не го вярват ,защото има разни логики -против.Опитай с един кошер и ще прецениш.Много важно условие е на старото място да не личи ,че е имало кошер.Махат се стойки ,камъни и тем подобни.Аз разтилам трева ,да изглежда като останалото пространство.Наведнаж съм местил 4 семейства /5 рамкови/ от един лежак ,разделен за резервни семейства.Ако теориите бяха вярни ,на старото място щеше да има пчели за поне два роя.Нищо подобно.Първите дни ,преди обед се въртят малко пчели и после се махат.Може би се губят малко пчели ,но техния брои е нищожен.
Не, че не ти се вярва, но все пак не подвеждай колегата да си играе с огъня. В някои моменти тези фокуси се получават, но понякога - не. Я си представи, че не се получи и всичко лумне в пчели? Тогава какво ще посъветваш колегата. Ти си местил някакви пикливи семейства от един лежак, а той ще мести 10 кошера. После се чудим защо ще ни изхвърлят от населените места. Ами заради ето такива необмислени експерименти.
Не 10 кошера , а на 10 метра .И не са никак силни -отвотки са, 4 / четири / млади семейства.Двете сформирани преди месец,двете преди два дни.Като видя съседя ,че съм сложил още два кошера и ........Не искам спорове и затова ще ги преместя малко.Може и да не са 10 метра но 6-7 със сигурност имат.
Тази година май месец местих 30 кошера на 100 метра.Не видях проблем?
Извинявам се за недоглеждането(по точно объркването). За такива метили и аз съм съгласен. Един съвет и от мен. Не ги местете през нощта, а късно след обед. Защо? И за да се получи нещо няма да има развитие, а и тези които се объркат по - бързо ще се преориентират.
В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))