Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 144

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    14.12.2014
    Пчеларски район
    с. Градец, община Костинброд
    Извинен сте, господине. Затова пиша в раздела, за да ви накарам да си направите труда да отидете. Виждам, че субсидии при пчеларите е дума лоша. Пазарът е изкривен от субсидиране, към момента обаче 80% от субсидиите се получават от 4% от земеделските стопани. Кандидатстването за подпомагане не е безкрайно трудно, много хора се справят сами, а ако някой не може - в повечето програми има пари за консултантски, инженерни и други разходи, а по програмите, в които такива не са включени има безплатни консултации и изготвяне на бизнес планове.

Никой от пчеларския бранш не виждам например да се е заинтригувал за липсата на подпомагане за пчели по тематичната подпрограма за малки стопанства. Не виждам много хора да кандидатстват и по другите програми. Гледам коментарите в темите са от "не ми се занимава", през "мразя субсидиите" до "те пък на мен ще дадат". Еми, дават, стига някой да си поиска.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от ferdy Виж публикацията
    Затова пиша в раздела, за да ви накарам да си направите труда да отидете. Виждам, че субсидии при пчеларите е дума лоша. Пазарът е изкривен от субсидиране, към момента обаче 80% от субсидиите се получават от 4% от земеделските стопани. ..... Не виждам много хора да кандидатстват и по другите програми. Гледам коментарите в темите са от "не ми се занимава", през "мразя субсидиите" до "те пък на мен ще дадат". Еми, дават, стига някой да си поиска.
    Хайде да не заблуждаваме хората! Дават, ама зависи кой иска! Ти поне много добре знаеш как стоят нещата. На вълка му е як врата, защото си върши сам работата!
    Личното ми мнение е, че в пчеларството субсидии трябва да се дават само за реални резултати - продадени срещу фактура или отчет от касов апарат качествени пчелни продукти. Единствено това би стимулирало истински добрите и би отсяло тарикатите.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Хайде да не заблуждаваме хората! Дават, ама зависи кой иска! Ти поне много добре знаеш как стоят нещата. На вълка му е як врата, защото си върши сам работата!
    Личното ми мнение е, че в пчеларството субсидии трябва да се дават само за реални резултати - продадени срещу фактура или отчет от касов апарат качествени пчелни продукти. Единствено това би стимулирало истински добрите и би отсяло тарикатите.
    Колега тук не си прав.Аз от 60 семейства имам 2 теникии мед,като гледам липата същата работа.Отглеждам пчели ама резултати няма.Следователно пари няма да има за мен.Кандидатствам по всички възможни пчеларски програми,но големите пари както писа соларис отиват при тия дето не газят калта за нас остава само бачкането.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Колега тук не си прав.Аз от 60 семейства имам 2 теникии мед,като гледам липата същата работа.Отглеждам пчели ама резултати няма.Следователно пари няма да има за мен.Кандидатствам по всички възможни пчеларски програми,но големите пари както писа соларис отиват при тия дето не газят калта за нас остава само бачкането.
    Знам че има такива моменти, когато влагаш много труд и пари , а резултат никакъв. Но човек трупа опит, учи се от грешките си и в някакъв момент нещата изведнъж тръват напред. Иначе какви са алтернативите за субсидии?
    Плащане на калпак или плащане на кошер? В единия случай и куцо и сакато и всичкото мангал ще станат пчелари. В другия всеки ще се стреми да има по 300 кошера с по две шепи пчели в тях и никой няма да произвежда мед. Да не говорим за кражбите! Покрай системите за охрана всеки ден има по 3-4 обаждания от пчелари, които приемам лично и всеки почва с "откраднаха ми 2-5-10 кошера". Сещаш ли се какво ще стане ако се плаща на кошер при нашите полицай, прокурори и съдии?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Знам че има такива моменти, когато влагаш много труд и пари , а резултат никакъв. Но човек трупа опит, учи се от грешките си и в някакъв момент нещата изведнъж тръват напред. Иначе какви са алтернативите за субсидии?
    Плащане на калпак или плащане на кошер? В единия случай и куцо и сакато и всичкото мангал ще станат пчелари. В другия всеки ще се стреми да има по 300 кошера с по две шепи пчели в тях и никой няма да произвежда мед. Да не говорим за кражбите! Покрай системите за охрана всеки ден има по 3-4 обаждания от пчелари, които приемам лично и всеки почва с "откраднаха ми 2-5-10 кошера". Сещаш ли се какво ще стане ако се плаща на кошер при нашите полицай, прокурори и съдии?
    Тогава да не се плаща. Освобождават ни от всякакви задължения и каквото си изкараш за теб. Ако си кадърен ще си добре, ако ли не отпадаш.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Тук ще се съглася с теб.Говорим за субсидии.първата година за 36кошера по11,50лв взех,втората година 3,50лв.Новобранец съм в пчеларството, но толкова семейства да се увеличат би трябвало в бг никой да не е произвеждал мед тая година.Аз от 1 кошер най много на година 2 отводки правя и то без да вадя мед

Потребител
    Регистриран
    14.12.2014
    Пчеларски район
    с. Градец, община Костинброд
    Еййй, пак вкарахме мотива с даването на "наши" хора. Фори, знаеш, че има програми и програми, специално ПРСР е точково оценяване, няма субективен фактор почти изобщо.
    Пчеларите в този програмен период са с преференции като сектор по почти всички мерки и пак се налага да убеждавам пчелари да се възползват от това. Един пчелар си призна, че има проект по Млад фермер и не пропускате да му го натяквате, все едно ви е бръкнал на вас в джоба. Фактите са такива: има едни милиарди за селското стопанство у нас, които някой трябва да вземе. Да сте чули зърнар да се дърпа от субсидия? А да сте му видели къщата и колата? А! За това говоря.
    Не в такива мащаби (е, някой може и да успее и с мащаб), но все пак помогнете си поне малко, отидете говорете с някой колега консултант, със службата за съвети в земеделието, питайте някой с вече изпълнен проект и тогава казвайте, че не става.
    Слънчо се оплака от регистрацията като ЗП, ами приятелю, давай работи в посока облекчаване на административните процедури. Ето ти конфедерация, стотици хора зад гърба, на петата среща с министъра и вече ще й е ясно за какво й се говори. И така се действат нещата. Няма някой, който е успял докато си е седял (сега някой да не ми даде пример с Нютон, че гледам, че хапете).

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Еййй, пак вкарахме мотива с даването на "наши" хора. Фори, знаеш, че има програми и програми, специално ПРСР е точково оценяване, няма субективен фактор почти изобщо.
    Пчеларите в този програмен период са с преференции като сектор по почти всички мерки и пак се налага да убеждавам пчелари да се възползват от това. Един пчелар си призна, че има проект по Млад фермер и не пропускате да му го натяквате, все едно ви е бръкнал на вас в джоба. Фактите са такива: има едни милиарди за селското стопанство у нас, които някой трябва да вземе. Да сте чули зърнар да се дърпа от субсидия? А да сте му видели къщата и колата? А! За това говоря.
    Не в такива мащаби (е, някой може и да успее и с мащаб), но все пак помогнете си поне малко, отидете говорете с някой колега консултант, със службата за съвети в земеделието, питайте някой с вече изпълнен проект и тогава казвайте, че не става.
    Слънчо се оплака от регистрацията като ЗП, ами приятелю, давай работи в посока облекчаване на административните процедури. Ето ти конфедерация, стотици хора зад гърба, на петата среща с министъра и вече ще й е ясно за какво й се говори. И така се действат нещата. Няма някой, който е успял докато си е седял (сега някой да не ми даде пример с Нютон, че гледам, че хапете).
    Не се оплаквам красива госпожице. Това е истината. Договора е в нас - подписан, но докато стигнах до последния подпис загубих средства колкото са в договора и той стана безпредметен. Та тази министърка, ако се налага да се ходи ПЕТ пъти при нея за да зацепи за какво иде реч, ами просто бих я посъветвал да си вземе чантичката, да се погледне за последен път в министерското огледало и да си вземе билет за Луната. Просто тя не е за там.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    тук можем да поспорим доста.Мога да дам доста примери защото от 4 години ходя да подавам документи.Жител съм на софия а пчелина ми е в златарица.Нали се сещаш че не съм експерт.Само за едно нещо да те върнат познай 500 км на зад и обратно.По повод батко и братко съм виждал какво ли не.Сега ще дам пример.ПЪрвата година по пчеларската програма никаква активност за закупуване на кошери.Втората по голяма активност.Третата списъци до 50 челяка и кой ги прави тия списъци пак избрани.65 номер бях при полoжение че всека седмица в продължение на година или ходя или се обаждам.Сега съм одобрен за отводки а за кошери резерва,че мисълта ми беше преди списъци с на 5 човека родата сега поне не дразнят хората такива като мен дето бачкат и не знаят за какво бачкат.
    Този пост е редактиран от jdrumev; 25.06.2015 в 15:45.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    ВАЖНО!Да не забравите колеги,че от 13.07.2015 започва подписването на договорите.Тая година няма да ни се обаждат.И да но се облажим с по 9 лв.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •