Дай боже да се паднат по 5 лв на пчелно семейство.
Дай боже да се паднат по 5 лв на пчелно семейство.
Ами по 5 лв.. Да не са измрели на 100% та ще им дават по 15 000 евро? Дават някой лев за захар да подсилиш семействата и това е, но на всеки. Всички пострадаха. В случая ще се облагодетелстват хора, които изобщо не са били в такива условия или слабо са ги засегнали, но са тарикати, а тези които още газят калта и не могат да си отидат до пчелините, поради липса на пътища, те какво ще получат - един среден пръст.
но.... би трябвало и правилата да важат за всички solaris60 "ГОДИНАТА БЕШЕ ЕДНАКВА ЗА ВСИЧКИ И ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ КАЛПАК ТРЯБВАШЕ ДА ПОЛУЧИ ПАРИ ПО ТАЗИ ПРОГРАМА. Та ако ще и те да са 0, 20 ст." Предполагам за всички регистрирани, защото регистрирайки пчелин средата на 2015 не би следвало този калпак да е преживял неблагоприятните климатични условия на 2014 и началото на 2015 за което всъщност се отпуска помоща.А, ако е имал преди това пчелин, то веднага влиза в нарушение на наредба №27 чл.15
Ще трябва май за зимния период да търсим някой синоптик да но сложи и на нашия град код червен.Не че като падне сняг не е бедствено положението.
Извинен сте, господине.Затова пиша в раздела, за да ви накарам да си направите труда да отидете. Виждам, че субсидии при пчеларите е дума лоша. Пазарът е изкривен от субсидиране, към момента обаче 80% от субсидиите се получават от 4% от земеделските стопани. Кандидатстването за подпомагане не е безкрайно трудно, много хора се справят сами, а ако някой не може - в повечето програми има пари за консултантски, инженерни и други разходи, а по програмите, в които такива не са включени има безплатни консултации и изготвяне на бизнес планове.
Никой от пчеларския бранш не виждам например да се е заинтригувал за липсата на подпомагане за пчели по тематичната подпрограма за малки стопанства. Не виждам много хора да кандидатстват и по другите програми. Гледам коментарите в темите са от "не ми се занимава", през "мразя субсидиите" до "те пък на мен ще дадат". Еми, дават, стига някой да си поиска.
Хайде да не заблуждаваме хората! Дават, ама зависи кой иска! Ти поне много добре знаеш как стоят нещата. На вълка му е як врата, защото си върши сам работата!
Личното ми мнение е, че в пчеларството субсидии трябва да се дават само за реални резултати - продадени срещу фактура или отчет от касов апарат качествени пчелни продукти. Единствено това би стимулирало истински добрите и би отсяло тарикатите.
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Ако са тичали по тези асфалтирани пътища и са хвърляли средства за да подпишат една камара документи за шепа стотинки с години, какво друго да кажат от горе цитираното? Аз съм живия пример. Тичаш, тичаш и накрая изплезил език спираш и казваш.......да е жива и здрава майка ви. Толкова бумащина не знам защо е необходима? За да ни "плеснат" един печат за ЗП събираме три камари документи всяка година. 3 дни не ходиш на обичайната си работа за да събираш подписи и печати. Това е само един малък пример. Сега аз не съм ЗП, защото изпълнявах 10 г. ето това упражнение - тичах. И за какво?
Колега тук не си прав.Аз от 60 семейства имам 2 теникии мед,като гледам липата същата работа.Отглеждам пчели ама резултати няма.Следователно пари няма да има за мен.Кандидатствам по всички възможни пчеларски програми,но големите пари както писа соларис отиват при тия дето не газят калта за нас остава само бачкането.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))