Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 89

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Благодаря за мненията колеги.Мисля да се спра на мой вариант,който ми се върти в главата от два три дена и той е:
    1-взимам на десетина семейства една рамка със запечатано пило със майката и я слагам в друг кошер
    2-вземам от най-силните семейства по една рамка разновъзрастно пило и подсилвам с тях новите кошери до три рамки/като сборна отводка/ + основи,като се почва подхранване
    3-във осиротялото с-во ще заложат маточници на 5-6 рамки поне.След запечатване на пилото ще остане много свободна пчела да събира мед,а и излюпващите се пчели ще станат по рано летящи
    4-на 14-15 ден вземам рамките с маточници,като оставям една и ги слагам в отделени кошери,които пак допълвам от останалите кошери,като им отнемам пак по една рамка разновъзрастово пило
    По този начин няма да отслабя прекалено семействата/като им отнема само по една рамка/,а семейството с маточници може да ми напълни няколко магазина + 5-6 плодникови рамки
    Добре, че си вярваш. Последното ми звучи много оптимистично.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Добре, че си вярваш. Последното ми звучи много оптимистично.
    Еееее дай боже,миналата година нищо не даде но тази може да даде двойно.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Еееее дай боже,миналата година нищо не даде но тази може да даде двойно.
    Чакай коньо да посеем бостан та да ядеш динени кори.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Благодаря за предложенията на Радо,Niki1313,Матеев,Камен Крумов,Ангел Йосифов.Много хора хвалят августките майки,но явно малко знят как се произвеждат.Благодаря и на Solaris60 за споделената му практика/която рядко споделя/ за гол рой през август,дано е истина,а не заяждане с Матеев.Моля някой модератор да почисти темата от спама.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •