Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4956

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Ristis Виж публикацията
    Цеко, цената няма да се "нормализира" от качеството на меда, не се заблуждавай! Ако беше така, до сега да се е случило...
    Качеството е само един от многото фактори, които оказват влияние на купувачите. В един безпорядък, какъвто е нашия пазар, то е подкопано от т.нар. нелоялна конкуренция.

Мислиш ли, че borislav aleksandrov продава на добра цена, само защото медът му е качествен... твоят мед да не би да не е? А какво е качествен мед, всъщност?
    Оценката на масовия потребител е изключително субективна - мед се слага докато се вари чая, а когато се избира - важното е да е течен...
    За цената на меда сме си виновни ние - пчеларите. Ако всички задружно имахме нагласата да не го продаваме за под 10 лева, тогава може би цената щеше да се вдигне. За съжаление сред нас има "предатели", които са готови да го продават и под 5 лева. С това си свое решение те загробват целия бранш, но едва ли го осъзнават този момент.

Като цяло в основата на всичко това стои ЕГОИЗМА, но малко пчелари си признават, че това е ръководещия ги мотив. Всеки един пчелар се ръководи от личните си интереси и ВЪОБЩЕ НЕ МУ ПУКА за интересите на останалите пчелари. Цялата картинка се нарича ПАЗАРНА ИКОНОМИКА, и по всичко изглежда, че към днешна дата тя най-пълно задоволява егоистичните интереси на всички нейни участници.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    За съжаление сред нас има "предатели", които са готови да го продават и под 5 лева.
    Те „предателите“ и те не са виновни, повечето от нас ни натискат финансови проблеми и за това някой не издържат и стават предатели. Който успее примерно една година да не си продаде меда и да оцелее никога няма да стане предател, но такива за съжаление са малцина, мнозинството са на принципа кой какво успее да докачи че после не се знае какво ще стане.....

Потребител
    Регистриран
    19.03.2015
    Колега ако 5 лв. ви се виждат малко... ами реализирайте спекулативна печалба.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    За цената на меда сме си виновни ние - пчеларите. Ако всички задружно имахме нагласата да не го продаваме за под 10 лева, тогава може би цената щеше да се вдигне. За съжаление сред нас има "предатели", които са готови да го продават и под 5 лева. С това си свое решение те загробват целия бранш, но едва ли го осъзнават този момент.

Като цяло в основата на всичко това стои ЕГОИЗМА, но малко пчелари си признават, че това е ръководещия ги мотив. Всеки един пчелар се ръководи от личните си интереси и ВЪОБЩЕ НЕ МУ ПУКА за интересите на останалите пчелари. Цялата картинка се нарича ПАЗАРНА ИКОНОМИКА, и по всичко изглежда, че към днешна дата тя най-пълно задоволява егоистичните интереси на всички нейни участници.
    Тази година съм поел с друга тактика да си продавам меда и тези около мен ще ги накарам да си изядат чорапите. Начина ми действа, което много ме кефи. Ще ги накарам да си го ядат сами. Та каквото ще да се нарича това.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от Ristis Виж публикацията
    Мислиш ли, че borislav aleksandrov продава на добра цена, само защото медът му е качествен... твоят мед да не би да не е? А какво е качествен мед, всъщност?
    Оценката на масовия потребител е изключително субективна - мед се слага докато се вари чая, а когато се избира - важното е да е течен...
    Масовия потребител - преди няколко дни един такъв иска да си купи 1 тенекия Акациев мед. Обясняваш му че при теб бялата акация е смесена с гледичия заради което меда не е кристално бял а има жълт отенък. Също му обясняваш че в момента цената на едро е 7,50 лв./кг и няма как да му дадеш под тази цена и понеже няма да връща тенекия то за 1 тенекия искаш 8 лв./кг. Масовия потребител казва А, това е много скъпо - еди кой си продава на 6,50 лв./кг дори ще смъкне на 6 лв. ... Ами добре отиди при този колега, защо изобщо ме занимаваш тогава..... Ще отида, то бива алчност, ама 8 лв./кг ... печелбар, нямахте наяване.....
    Друг масов потребител - иска буркан мед но буркана да е негов че не се знае мойте какви са и какво е имало в тях - добре няма проблем - Каква е цената? Обясняваш пак цената на едро е 7,50 лв./кг, на пазара е 12 лв. мойта цена за теб е 10 лв./кг = 7,50 лв. + 30 % надценка (все пак е на дребно и не съм пял песни за тоя мед а съм бачкал здраво) идва 9,75 лв. закръглено 10 лв. бурканя Омния.... И що, аз нали ти давам мой буркан, бай Пешо по-надолу го дава на 8 лв. ... Ами отиди при бай Пешо тогава аз мед под цената която съм ти казал няма да ти дам. И защо изобщо ме сравняваш с бай Пешо дето до миналата година използваше нафталин и пеницилин и от една година насам се тюфка че е свършил пеницилина и ме кара да му купувам, и все пита къде е най-евтина захарта.... А той е стар пчелар, той знае, неговия мед е хубав щом той продава на тази цена и ти трябва на същата. Ама ти сега какво завиждаш ли, що оплюваш човека.....
    Предполагам всеки може напише какви ли не случки с масовия потребител...
    Масовия потребител иска три неща - меда да е течен, да е сладък и да 3-5 лв. за бурканя Омния.
    Мен това не ме устройва, ако устройва някой колега нека си продава - все пак пазарна икономика... то не ме устройва и пазарната ниша където се конкурирам с още поне 30-40 познати и един господ знае с колко непознати колеги. И където ако споделиш че продаваш на 10 лв./кг половината мигновено свалят на 9 лв./кг ....
    Избрал съм си ниша в която на 100 % познатите ми пчелари просто отпадат като конкуренция. Измислил съм начин... писал съм дори за него преди време но тогава половината които писаха по темата ми се подиграваха а другата половина ме убеждаваха колко съм тъп и как няма да стане...

Имало огромна конкуренция - да има. Освен цената и качеството на меда какво ви отличава от останалите продавачи, така че клиента да предпочете вас? И нещата не са - дай да му вземем парите, има клиенти бол... е да ама има и пчелари продаващи мед бол, а как ще го накараме догодина пак нас да потърси, и по догодина....
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Попаднах на нещо актуално и до днес.
    Статията е от 21.11.2003г

Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	ab.jpg
Прегледи:      511
Размер:	308.5 KB
ID:	4552
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Наблюдател
    Регистриран
    23.01.2015
    Оказало се че наблизо има животновъден обект

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.07.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Попаднах на нещо актуално и до днес.
    Статията е от 21.11.2003г
    Предполагам са се опитвали да ги измамят. А като купуваме основи, какво вкарваме в семействата не ми се мисли изобщо.

Наблюдател
    Регистриран
    20.02.2011
    ще дадели някой актуални , реални цени и фирми които изкупуват ?

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от koko_74 Виж публикацията
    ще дадели някой актуални , реални цени и фирми които изкупуват ?
    Последно чух от колеги, че са предлагали 8лв за акация, но не е потвърдено докато парите не влязат в джоба.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 10 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 10 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •