Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 89

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    И нещо в климатичните условия се обърква и ти заминава всичко на кино.
    Пепел на езика ти.Все лошото мислиш.Дай някакъв съвет,стига си урчасвал :-) :-) :-) :-) :-) :-)

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Пепел на езика ти.Все лошото мислиш.Дай някакъв съвет,стига си урчасвал :-) :-) :-) :-) :-) :-)
    Човек си пати най - много от съвети. Аз съвети мога да му дам - 100, но те ще са валидни за мен тук при мен и с моята мисъл, а при него/тебе и несъобразени с тамошните условията те няма да бъдат валидни и какво ще се получи? Измиране на маса семейства пчели. И кой ще е виновен? Ами този който е дал "лошия" съвет. Защото никой или рядко има човек който да каже - сбърках - онзи човек беше прав. А винаги е - да му .... свързано с майката. Съвета ми е: - всеки да си напрегне акъла и каквото направи - направи. Ако успее - браво, ако ли не, то тогава се учи.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Човек си пати най - много от съвети. Аз съвети мога да му дам - 100, но те ще са валидни за мен тук при мен и с моята мисъл, а при него/тебе и несъобразени с тамошните условията те няма да бъдат валидни и какво ще се получи? Измиране на маса семейства пчели. И кой ще е виновен? Ами този който е дал "лошия" съвет. Защото никой или рядко има човек който да каже - сбърках - онзи човек беше прав. А винаги е - да му .... свързано с майката. Съвета ми е: - всеки да си напрегне акъла и каквото направи - направи. Ако успее - браво, ако ли не, то тогава се учи.
    Прав си донякаде,от всяко лошо събитие е важно да си изкараш поука.Мисля си да ги направя като на рапицата.Вземам майката с три рамки запечатано пило и в друг кошер.Старото семейство да пълни с мед и да си произведе нова майка.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Прав си донякаде,от всяко лошо събитие е важно да си изкараш поука.Мисля си да ги направя като на рапицата.Вземам майката с три рамки запечатано пило и в друг кошер.Старото семейство да пълни с мед и да си произведе нова майка.
    А така. Дойдохме си на думата.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Явно ще има различни проби.Замислих се дали да не направя в началото на юли 5 бр на гол рой,в старите семейства ще заложат маточници и новите майки ще пронесат началото на август,а 1 бр след 10 дена по късно,за резервни маточници.След 15 дена взимам по 3 рамки от различни кошери и предавам маточник.Това май ще е най отдачно.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Вземам майката с три рамки запечатано пило и в друг кошер.Старото семейство да пълни с мед и да си произведе нова майка.
    И после търтовки за оправяне добре ,че вече я разисквахме тази тема пък и ще добиеш опит.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от радо Виж публикацията
    И после търтовки за оправяне добре ,че вече я разисквахме тази тема пък и ще добиеш опит.
    До момента съм направил към 50 отводки на които им слагам магазините в момента,от тях само 3 бр. ме осъмниха ,че нямат майки и ги оправих.Аз съм в гора и почти нямам загуби на майки.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Какво толкова се плашите от тези търтовки. Я се получили, я не. Тази година за разлика от други тук които се оплакват, че майките не им пронасят, то моите които съм направил до една започнаха да снасят нормално, без каквито и да е катаклизми. Всичко върви ОК.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Какво толкова се плашите от тези търтовки. Я се получили, я не.
    Пчелоядите точно тогава се приготвят за по топлите земи и са многооо гладни.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Пчелоядите точно тогава се приготвят за по топлите земи и са многооо гладни.
    Нали трябва да се опита,то от опит глава не боли.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •