Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov Виж публикацията
Ами на 870 м надморска височина в полупланински район са си хладни, но както и да е, всеки дава мнения от своята гледна точка. Само писах какво съм констатирал и каква е вероятната причина да не слиза майката долу и предполагам, че е заради студените нощни температури, а ти ме съветваш да смъквам открито пило долу. Много добре зная как се работи с ХР, как се ограничава майката на един корпус, как се Демарира и тн. Единични семейства ако са така, да, но това е при 90 процента от семействата. Затова ми направи впечатление и го споделям. Минали години не е било така, майките сами си слизат долу, осеменяват си, работят си. Сега по време на пашата, когато съм сложил магазините, ако трябва да въртя и корпуси или тепърва да ограничавам майката, то кога ще пълнят магазините. Всяка година е различна и пчелите все ни изненадват с нещо.
По това време моите майки са арестувани с ХР в първи корпус. Така е още от цъвтежа на първата главна паша.(акция)Кошерите са целогодишно с мрежести дъна. Района също е полупланински около 500м. надморска височина.