Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследнаПоследна
Резултати от 31 до 40 от общо 50
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Marko Виж публикацията
    Тук трябва да се намесят старите кучета и да ти дадат компетентен съвет.Аз съм новобранец и моят случай е по-различен от твоя.При мен липват майки и пчелите са станали търтовки, а при теб има майка в кошера, макар и неоплодена.Предполагам че тя няма да позволи пчелите да започнат да снасят, но да не те излъжа .Чакай мнение от по-опитните от нас.
    Докато има майка(без значение каква е) пчелите не стават търтовки. Това се получава само при липса на майка.

Наблюдател
    Регистриран
    06.06.2014
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Докато има майка(без значение каква е) пчелите не стават търтовки. Това се получава само при липса на майка.
    Ето това исках да чуя ,още днес ще поръчам майки.И почвам да чета как да ги придам.

Забранен
    Регистриран
    14.04.2013
    Пчеларски район
    Троян
    Цитат Първоначално публикувано от dragoni Виж публикацията
    Ето това исках да чуя ,още днес ще поръчам майки.И почвам да чета как да ги придам.
    Най-сигурно е приемането от млади пчели,направи отводка с люпещо се пило и там слагай клетката.

Наблюдател
    Регистриран
    06.06.2014
    Цитат Първоначално публикувано от redbull Виж публикацията
    Най-сигурно е приемането от млади пчели,направи отводка с люпещо се пило и там слагай клетката.
    Добре ами тия какво да ги правя,да ги стръскам някъде ?

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от dragoni Виж публикацията
    Marko отводките четири на брой ги правих на 06.05 майките са в кошерите ,само една е оплодена и осеменява .Другите три не, мисля да им придам оплодени майки
    Изчакай още малко ако си правил отводките само с пило без готов маточник или неоплодена майка огледай майките ако нямат видим дефект /крило,крак/ има все още време огледай коремчето ако леко е надебеляло значи скоро ще пронесе подхранването може да ускори нещата.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Най сигурно е без пило ако е с млади пчели е ОК със стари пчели също става аз премествам кошера и само с летящи пчели процента е 100 .

Наблюдател
    Регистриран
    06.06.2014
    Лошо няма майки

Забранен
    Регистриран
    14.04.2013
    Пчеларски район
    Троян
    Цитат Първоначално публикувано от радо Виж публикацията
    Най сигурно е без пило ако е с млади пчели е ОК със стари пчели също става аз премествам кошера и само с летящи пчели процента е 100 .
    А новата майка в кетката ли я оставяш вътре? Аз също съм имал успех по този начин понеже сменям старите ДБ с ЛР,но тая година ми убиха редовна майка и то в 3 рамкова отводка,не съм я затварял в клетка.

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    А новата майка в кетката ли я оставяш вътре? Аз също съм имал успех по този начин понеже сменям старите ДБ с ЛР,но тая година ми убиха редовна майка и то в 3 рамкова отводка,не съм я затварял в клетка.
    Майката е в клетка от тези дето ги продават сложена е повечко храна и не виси за да не се стече храната от топлината аз стръсквам и една ,две рамки с пчели от същия кошер, когато имам време и не правя много наведнъж но ако са много пчелите само премествам и слагам празни рамки и майка.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    На 42рия ден се оплодиха и последните 2 майки, тази година голяма успеваемост 22 оплодени от 25 отводки, 2 са изстудили маточниците и 1 не се върна от оплождането. Забавиха се с оплождането, но аз не подхранвах и може от това да е.

Страница 4 от 5 ПърваПърва ... 2345 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •