Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 21 от 30 ПърваПърва ... 111920212223 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 201 до 210 от общо 297
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Ето ги и на 4 етаж на терасата.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри S7300671.jpg‎   S7300672.jpg‎  

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Прикачен файл 4389Прикачен файл 4390Прикачен файл 4391И днес работното ми място се отчете с 4 роячета.При това единия рояк е на същото място,като от горния пост.Но за съжаление неможах(прибрах се към 17ч.) да снимам нахлуването.Капаните са заложени на 20м до 50м от главен път Е79 за Дунав мост 2.
    Оказа се,че рояците всъщност са роячета на по две рамки,но с неоплодени майки.Това на терасата също.Очаквам до края на седмицата да започнат осеменяване.

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Ангеле, по важно е,че са вътре!!! Успех, дано да успеят да се развият за слънчогледа.

Поздрави, Г. Георгиев

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Да Боби със сигурност ще се развият ама за акацията...

Автор
    Регистриран
    14.02.2015
    Пчеларски район
    Северозападен
    Здравейте,

не съм опитен с хващането на рой(от 3 години се занимавам с пчеларство), но реших тази година да се пробвам с капан на дърво и с шишенце Пророй с фитил.
    Вчера го сложих (представлява 5 рамков нуклеус от фибран), днес като си тръгвах от село реших да проверя .... за моя изненада влизаха пчели ( за 5 мин, можах да проследя 20-30 пчели) нямах време и трябваше да тръгвам затова оставих така нещата.
    От това се пораждат два мои въпроса, за отговорите ви ще съм благодарен:
    1. Ако е рой до другата събота какво ще стане с него (в нуклеуса има две стари рамки с малко мед, една основа и две изградени но с дупки на места по тела)?
    2. Възможно ли е да са пчелите просто да са надушили малкото мед и да идват да си го консумират?

Поздрави,

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Иван_Барабан Виж публикацията
    Здравейте,

не съм опитен с хващането на рой(от 3 години се занимавам с пчеларство), но реших тази година да се пробвам с капан на дърво и с шишенце Пророй с фитил.
    Вчера го сложих (представлява 5 рамков нуклеус от фибран), днес като си тръгвах от село реших да проверя .... за моя изненада влизаха пчели ( за 5 мин, можах да проследя 20-30 пчели) нямах време и трябваше да тръгвам затова оставих така нещата.
    От това се пораждат два мои въпроса, за отговорите ви ще съм благодарен:
    1. Ако е рой до другата събота какво ще стане с него (в нуклеуса има две стари рамки с малко мед, една основа и две изградени но с дупки на места по тела)?
    2. Възможно ли е да са пчелите просто да са надушили малкото мед и да идват да си го консумират?

Поздрави,
    Възможно е и двете да са верни, но повече ми прилича да е второто. Ако е първото, другата седмица ще намериш изчистени стари рамки, започнат градеж на основата, ако не и изградена, и дупките закърпени.

Автор
    Регистриран
    14.02.2015
    Пчеларски район
    Северозападен
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Възможно е и двете да са верни, но повече ми прилича да е второто. Ако е първото, другата седмица ще намериш изчистени стари рамки, започнат градеж на основата, ако не и изградена, и дупките закърпени.
    Демек, ако е рояк ... в събота няма да е там вече?

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Демек, ако е рояк ... в събота няма да е там вече?
    Ако е рояк ще е там и ще е изградил основата и почистил рамките, ако са дошли за мед който има по питите, ще са го обрали и няма да има нищо. Което както писах по горе ще е вярното. Надявам се този път да съм го написал по ясно и да си ме разбрал, ако не си, ще опитам пак.

Автор
    Регистриран
    14.02.2015
    Пчеларски район
    Северозападен
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Ако е рояк ще е там и ще е изградил основата и почистил рамките, ако са дошли за мед който има по питите, ще са го обрали и няма да има нищо. Което както писах по горе ще е вярното. Надявам се този път да съм го написал по ясно и да си ме разбрал, ако не си, ще опитам пак.
    Благодаря за отговора и пояснението. Явно ще продължа само да чета форума, без да пиша и задавам въпроси....като порасна "ще опитам пак"

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Благодаря за отговора и пояснението. Явно ще продължа само да чета форума, без да пиша и задавам въпроси....като порасна "ще опитам пак"
    Какво стана? Да не се обиди нещо? Ако съм те нагрубил нещо - извинявам се!

Страница 21 от 30 ПърваПърва ... 111920212223 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •