Цитат Първоначално публикувано от ferdy Виж публикацията
Благодаря ти за оценката, господин Матеев, ще пиша в раздела най-редовно, отговарям и на всички, които пишат на лични.

За малките стопанства има разписана тематична подпрограма, по която се подпомагат регистрирани земеделски производители, стопанства със СПО от 2000 до 7999 Евро, което означава от 32 до 125 пчелни семейства. Подчертавам пчелни семейства, а не кошери. По инвестиционните мерки на подпрограмата няма да се финансират пчеларски проекти, а само такива в сектори "плодове и зеленчуци" и "етерично-маслени и лекарствени". Т.е. ориентирайте си стопанството към овошките или друга култура в тези два сектора. Все още няма разписана наредба по подпрограмата, затова все още има много неизвестни.
За над 126 пчелни семейства нещата са вече ясни: пчеларските проекти са приоритетни (сектор "Животновъдство"), биопроизводството, селските райони, земите в Натура 2000, в необлагодетелствани райони, както и колективните инвестиции.
Благодаря много на Ферди за отговора. Ако може да дадете линк към тази тематична подпрограма за повече четене.
Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
То от девет кладенеца вода трябва да събирам за да получа помощта. Както казваше един американец в една друга тема - разделяме семействата и възстановяваме бройката. Преди бях против, но сега си мисля, че човека е прав. По добре да си направя нови семейства и да си достигна бройката отколкото да чакам Михаля. Скапана държава и то от всякъде. Срам ме е вече, че съм българин.
Колега соларис по деминимис кошери не се финансират. Парите са за лоши климатични условия. Достатъчно е да си регистриран ЗП, да имаш регистриран животновъден обект, номер на пчелина, вет. дневник и малко желание да си подадеш заявление във регионалния клон на фонд Земеделие.