Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 4 от 15 ПърваПърва ... 2345614 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 31 до 40 от общо 144
    VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от ferdy Виж публикацията
    Тъй като темата е де минимис, публикувани са указания за подаване на заявленията с описание на изискванията и придружителните документи. Основно изискване е регистрация и пререгистрация на пчелина.
    То от девет кладенеца вода трябва да събирам за да получа помощта. Както казваше един американец в една друга тема - разделяме семействата и възстановяваме бройката. Преди бях против, но сега си мисля, че човека е прав. По добре да си направя нови семейства и да си достигна бройката отколкото да чакам Михаля. Скапана държава и то от всякъде. Срам ме е вече, че съм българин.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от ferdy Виж публикацията
    Благодаря ти за оценката, господин Матеев, ще пиша в раздела най-редовно, отговарям и на всички, които пишат на лични.

За малките стопанства има разписана тематична подпрограма, по която се подпомагат регистрирани земеделски производители, стопанства със СПО от 2000 до 7999 Евро, което означава от 32 до 125 пчелни семейства. Подчертавам пчелни семейства, а не кошери. По инвестиционните мерки на подпрограмата няма да се финансират пчеларски проекти, а само такива в сектори "плодове и зеленчуци" и "етерично-маслени и лекарствени". Т.е. ориентирайте си стопанството към овошките или друга култура в тези два сектора. Все още няма разписана наредба по подпрограмата, затова все още има много неизвестни.
    За над 126 пчелни семейства нещата са вече ясни: пчеларските проекти са приоритетни (сектор "Животновъдство"), биопроизводството, селските райони, земите в Натура 2000, в необлагодетелствани райони, както и колективните инвестиции.
    Благодаря много на Ферди за отговора. Ако може да дадете линк към тази тематична подпрограма за повече четене.
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    То от девет кладенеца вода трябва да събирам за да получа помощта. Както казваше един американец в една друга тема - разделяме семействата и възстановяваме бройката. Преди бях против, но сега си мисля, че човека е прав. По добре да си направя нови семейства и да си достигна бройката отколкото да чакам Михаля. Скапана държава и то от всякъде. Срам ме е вече, че съм българин.
    Колега соларис по деминимис кошери не се финансират. Парите са за лоши климатични условия. Достатъчно е да си регистриран ЗП, да имаш регистриран животновъден обект, номер на пчелина, вет. дневник и малко желание да си подадеш заявление във регионалния клон на фонд Земеделие.
    Винаги може по-добре.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Благодаря много на Ферди за отговора. Ако може да дадете линк към тази тематична подпрограма за повече четене.

Колега соларис по деминимис кошери не се финансират. Парите са за лоши климатични условия. Достатъчно е да си регистриран ЗП, да имаш регистриран животновъден обект, номер на пчелина, вет. дневник и малко желание да си подадеш заявление във регионалния клон на фонд Земеделие.
    бъркаш колега парите за живо и умрело пчелно семейство първата година взех май 11,5 лв на следващата 3,5лв малко не реално ми се вижда толкова пъти да се появят нови семейства от 10 до 30 се приемат по деминимис заявления май ветеринарите ша се видят у пари

Наблюдател
    Регистриран
    16.03.2011
    Де минимис по български-поредна простотия на ДФЗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    От къде да изтегля „изричното и изчерпателно“ пълномощно за физически лица, че съм пълномощник на собственика на пчелните семейства и да не се разкарвам два пъти до ДФЗ?

Потребител
    Регистриран
    14.12.2014
    Пчеларски район
    с. Градец, община Костинброд
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    От къде да изтегля „изричното и изчерпателно“ пълномощно за физически лица, че съм пълномощник на собственика на пчелните семейства и да не се разкарвам два пъти до ДФЗ?
    Изрично и изчерпателно е в него да е упоменато, че имате право да подавате заявление за финансиране за 2015 г., името на програмата, агенцията, която приема, че имате право да получавате писма и документи, плюс текста "да ме подписва, да заверява копия с гриф "вярно с оригинала". Например, ако по една програма има следните стъпки: подаване на проектно предложение, сключване на договор, подаване на заявка за окончателно плащане, от ДФЗ искат три пълномощни, в които да са упоменати точните данни (като номер на договор, например).

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Днеска да не повярва човек ни се обадиха (по точно търсеха жена ми, аз съм и пълномощник) от ДФЗ да ни подсетят че приема по деминимиса е от 10 до 30 юни. На въпроса ми за пълномощното служителката първо ми каза че е обикновено, но след мое настояване провери и после пак ни се обади и каза че наистина е по специален образец, но все още на са им го пратили от София

Наблюдател
    Регистриран
    05.06.2015
    Колеги, ако се регистрирам като земеделски другата седмица ще мога ли кандидатствам за де минимис за 2015г.?

Потребител
    Регистриран
    27.12.2013
    Пчеларски район
    Плевен
    Колеги, ако някой е подал по де минимис, моля напишете какви документи трябват!

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    Ето тук пише най-подробно

http://www.dfz.bg/assets/8403/Ukazan...pchelarite.pdf
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

Страница 4 от 15 ПърваПърва ... 2345614 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •