Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 277

Тема: Маточници

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    31.05.2015
    Пчеларски район
    Родопите
    мисля че са около 4- 5 за сега и са в долния край на питите ..... мисля утре да отида да видя какво става , но се чудя дали да ги оставя или да ги разруша

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от bobi_cz Виж публикацията
    мисля че са около 4- 5 за сега и са в долния край на питите ..... мисля утре да отида да видя какво става , но се чудя дали да ги оставя или да ги разруша
    Остави само един. Другите за резерва ли ги слагаш? Ще се рои, ако са повече.

Потребител
    Регистриран
    31.05.2015
    Пчеларски район
    Родопите
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Остави само един. Другите за резерва ли ги слагаш? Ще се рои, ако са повече.
    другите ги сложих за отводка в последствие да я развия до силно семейство ...... а защо само един да оставя ..... а след като ги разделих и и разширих пространството пак ли може да се рои при наличие на маточници

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    другите ги сложих за отводка в последствие да я развия до силно семейство ...... а защо само един да оставя ..... а след като ги разделих и и разширих пространството пак ли може да се рои при наличие на маточници
    Когато има повече маточници, които са от яйца снесени по едно и също време ще се излюпят и по едно и също време. В този случай се получава рой. Майките избягват да влизат в двубой и единствения начин е бягство - в случая рой. Пространството в случая не играе роля.

Потребител
    Регистриран
    31.05.2015
    Пчеларски район
    Родопите
    Когато има повече маточници, които са от яйца снесени по едно и също време ще се излюпят и по едно и също време. В този случай се получава рой. Майките избягват да влизат в двубой и единствения начин е бягство - в случая рой. Пространството в случая не играе роля.
    следователно е най - добре да ги унищожа ..... а колкото до маточниците не мисля че бяха запечатани по едно и също време ..... първо имаше един , после се появи още един .... като видях че правят и още но не бяха запечатани... и всичките са в долния край на рамките

благодаря за отговорите

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    следователно е най - добре да ги унищожа ..... а колкото до маточниците не мисля че бяха запечатани по едно и също време ..... първо имаше един , после се появи още един .... като видях че правят и още но не бяха запечатани... и всичките са в долния край на рамките

благодаря за отговорите
    Ти вярно ли си завършил за зоо инженер?

Потребител
    Регистриран
    31.05.2015
    Пчеларски район
    Родопите
    Ти вярно ли си завършил за зоо инженер?
    даа що ? имам 4 по пчеларство .....
    ама пак казвам че съм завършил преди 3-4 години и от тогава съм се занимавал със съвсем различни неща и то знанията изчезват..... пък и знаете как е с ученето когато нямаш много голям мерак и минаваш със преписване и т.н ..... и от скоро се зарибих по пчеларството та сега ако учех щеше да е друго

Потребител
    Регистриран
    31.05.2015
    Пчеларски район
    Родопите
    Днес от тоя кошер дето ви разправях излезна един рояк. Явно майките са започнали да се люпят и затова. След това като го проверих кошера имаше още 20 - сетина маточника . Унищожих ги всичките даже ми се люпеха и майки по ръцете. Без да искам изпуснах една майка в кошера, какво ще се случи със нея ? Дали утре отново няма да се рой ? ....
    А тоя излетелия рой беше се хванал на близо и го прибрах - доста силен изглеждаше, едвам се побра на 3 рамки.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Днес от тоя кошер дето ви разправях излезна един рояк. Явно майките са започнали да се люпят и затова. След това като го проверих кошера имаше още 20 - сетина маточника . Унищожих ги всичките даже ми се люпеха и майки по ръцете. Без да искам изпуснах една майка в кошера, какво ще се случи със нея ? Дали утре отново няма да се рой ? ....
    А тоя излетелия рой беше се хванал на близо и го прибрах - доста силен изглеждаше, едвам се побра на 3 рамки.
    Ако ще се роЙ, ще го е направил веднага след като си го затворил. Ако все пак не е сторил това, през нощта ще се разберат майките които са останали в кошера коя ще е царицата и коя магарицата.

Абе кой каза, че ти е преподавателя по пчеларство?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    що ги унищожаваш маточниците ако имаш празни съндъци прави отводки за 10 дена имаш кошер с оплодена майка

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •