Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6773

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Пчеларите в Монтанско са много доволни тази година от акацията говорят за около 15кг. от кошер на стационарно, аз в събота и неделя ще видя какво ще има и на 5кг. ще съм доволен.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Пчеларите в Монтанско са много доволни тази година от акацията говорят за около 15кг. от кошер на стационарно, аз в събота и неделя ще видя какво ще има и на 5кг. ще съм доволен.
    Днес разговарях с двама колеги от района които вече нацапаха центрофугите. При тях добива от акацията е средно между 15-18 кг. Аз ще въртя в събота, като след вчерашното отваряне на кошерите очаквам да не е по-малък от този.
    Keep Walking...

Тази година акацията се отчете супер. Макар че, пролетта закъсня и времето за развитие беше по-кратко.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Кратко време за развитие, но много цвят беше заложило всяко дърво. Поне аз не помня да съм виждал акациевите дървета да са толкова пълни с цвят, както тази година.
    Този пост е редактиран от delpi; 22.05.2015 в 13:35. Причина: Правописна грешка

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Да ви се оплача колеги... този сезон имам само един масив със слънчоглед няоколо и то малък, при положение, че миналия сезон бяха 4-5 големи и даже се рзминаха в чъфтежа на 3 етапа мина.... тази година ще се разчита само на малко ливада и оставащата липа, която обаче също не е много като количество.
    Към това като добавим и факта, че имаше една скатана рапица, която видях чак като цъфна и съответно преди това умишлено не бях форсирал семействата тъй като очаквах като първа паша акация... сезона става леко каръшки.

Забранен
    Регистриран
    14.04.2013
    Пчеларски район
    Троян
    Цитат Първоначално публикувано от delpi Виж публикацията
    Да ви се оплача колеги... този сезон имам само един масив със слънчоглед няоколо и то малък, при положение, че миналия сезон бяха 4-5 големи и даже се рзминаха в чъфтежа на 3 етапа мина.... тази година ще се разчита само на малко ливада и оставащата липа, която обаче също не е много като количество.
    Към това като добавим и факта, че имаше една скатана рапица, която видях чак като цъфна и съответно преди това умишлено не бях форсирал семействата тъй като очаквах като първа паша акация... сезона става леко каръшки.
    А който няма рапица и сънчоглед?

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Цитат Първоначално публикувано от redbull Виж публикацията
    А който няма рапица и сънчоглед?
    Може би има акация и/или липа.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от delpi Виж публикацията
    Да ви се оплача колеги... този сезон имам само един масив със слънчоглед няоколо и то малък, при положение, че миналия сезон бяха 4-5 големи и даже се рзминаха в чъфтежа на 3 етапа мина.....
    Е то не може всяка година само слънчоглед да се сади, даже доколкото разбрах по закон след него най рано на следващата година може да се повтори иначе има санкции за арендаторите.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Цитат Първоначално публикувано от Цеко Виж публикацията
    Е то не може всяка година само слънчоглед да се сади, даже доколкото разбрах по закон след него най рано на следващата година може да се повтори иначе има санкции за арендаторите.
    Дори миналата година бяха 75% царевица и останалото слънчоглед(без да броим рапица и пшеницата). Сега е всичко царевица с едно малко изклчение слънчо.... тъй, че не става въпрос да е само слънчоглед.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •