Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 147

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    03.06.2014
    Преди 10 дни сложих строителна рамка в два кошера,на седмия ден отворих да видя дали са изградени.изградили са ги с търтиеви килийки и започнали да пълнят мед в тях при наличие на магазини и празни рамки в магазина.Нормално ли е според вас?

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от Aranis Виж публикацията
    Колеги има ли случаи, в които пчелите не строят търтееви килийки на строителната рамка, а строят стандартни килийки и кога?
    Аз такъв случай не съм имал . Мисля че е нямало достатъчно празни килийки за развитие на семейството , както и рамки с восъчни основи и затова градят работнически .

Цитат Първоначално публикувано от petrov_ Виж публикацията
    Преди 10 дни сложих строителна рамка в два кошера,на седмия ден отворих да видя дали са изградени.изградили са ги с търтиеви килийки и започнали да пълнят мед в тях при наличие на магазини и празни рамки в магазина.Нормално ли е според вас?
    Нормално е, при голям приток на нектар . Слагат бързо където им е най-удобно и бягат за още
    При мен на малки участъци от строителната имаше мед , явно са били по-бързи от майката .

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •