Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 26 от 35 ПърваПърва ... 162425262728 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 251 до 260 от общо 346
    VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    На мен почти не ми се налага да променям мощността, защото работя само с един вид рамка и еднакво зателване. Промяна идва само когато сменя вида на телта и съответно тя е с друго съпротивление. На хората като колегата които работят с три вида рамки ще е им е много полезно да могат да правят лесен реглаж.

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Всеки работи с различно обтелване и няма и там е същината на проблема. За това ако се прави такъв продукт с търговска цел трябва да има възможност за супер лесен реглаж на тока- потинциометър. Аз лично ползвам близо 2м. за една рамка.
    Дай схемно как става с потинциометъра който "подпира" 7805.
    Колеги! Нещо говориме за различни неща. Моля да прочетете по старите постове за да не говорим на различни езици. Устройството което коментираме е такова че човек като каже - искам да лепя рамтите за 4 секунди / това време го устройва при неговия начин на работа / всякъква рамка или видове тел трябва да стават за 4 секунди. Тогава слагаш определен резистор и от тук нататък какво ще регулираш, освен ако времето ти се струва кратко или дълго. Ако ще го настроваш постоянно има по прости решения и се губи смисъла. Иначе tsc1 е прав че такова устройство не може да струва по-малко от 40-50 лв. Моята схема беше насочена преди всичко към колегата ,който имаше всичко без генератора на ток. Устройствата от горните линкове са евтини защото съдъжат само траф и евентуално изправител / който не е задължителен/.

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от srg Виж публикацията
    Колеги! Нещо говориме за различни неща. Моля да прочетете по старите постове за да не говорим на различни езици. Устройството което коментираме е такова че човек като каже - искам да лепя рамтите за 4 секунди / това време го устройва при неговия начин на работа / всякъква рамка или видове тел трябва да стават за 4 секунди. Тогава слагаш определен резистор и от тук нататък какво ще регулираш, освен ако времето ти се струва кратко или дълго. Ако ще го настроваш постоянно има по прости решения и се губи смисъла. Иначе tsc1 е прав че такова устройство не може да струва по-малко от 40-50 лв. Моята схема беше насочена преди всичко към колегата ,който имаше всичко без генератора на ток. Устройствата от горните линкове са евтини защото съдъжат само траф и евентуално изправител / който не е задължителен/.

Колеги! Нещо говориме за различни неща.

И още как!

Тука за масовата аудитория важни са не секунди и мили секунди, тоци, ампери и други чужди думички. Ако ми позволите ще ги подредя, не по важност:
    1. Да не бие ток!
    2. Да не гори лесно,
    3. Да няма повече от 2 копчета,
    4. Да се управлява чрез сложния алгоритъм - лична преценка - да не прорязва моментално основата,
    5. Да може да се използва и за още нещо (нагревател, захранване, зарядно...)

Пак моля, не ми се сърдете. Ама много занаяти се събраха на сиромашкия пчелар.
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията

Колеги! Нещо говориме за различни неща.

И още как!

Тука за масовата аудитория важни са не секунди и мили секунди, тоци, ампери и други чужди думички. Ако ми позволите ще ги подредя, не по важност:
    1. Да не бие ток!
    2. Да не гори лесно,
    3. Да няма повече от 2 копчета,
    4. Да се управлява чрез сложния алгоритъм - лична преценка - да не прорязва моментално основата,
    5. Да може да се използва и за още нещо (нагревател, захранване, зарядно...)

Пак моля, не ми се сърдете. Ама много занаяти се събраха на сиромашкия пчелар.
    Точно казано! Готово задание. Само ще си позволя да го уточня:
    По т.1 - Да работи с безопасно напрежение. За такова се счита по-ниско от 36V. А то някои с по-нежна и влажна кожа на ръцете и от акумулатора на колата ги бие ток.
    По т.2 - Да има защита от късо съединение на електродите. Кутията да го защитава от заливане с: кафе, чай, бира, вино, ракия и безалкохолни питиета.
    По т.3 - Да има две урутки за регулиране на тока и времето и педал за "Старт"
    По т.4 - Да се настройва режима на работа само с две урутки
    По т.5 - Да може да работи с всякава тел и дължини от 30 до 250 см.
    Чакам все още tarty да предложи неговото за 25лв, което да удовлетворява заданието.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията
    С риск да ми се разсърдите "електрончиците" ето ти линка, който искаш даже е за 22лв...

http://www.avto.bim.bg/Zarqdno-za-ak...V_pr51894.html
    Ето резултатите от теста, който обещах.
    Опитна постановка:
    1. Пчеларска тел (куча марка) опъната на работната маса с карфици- две успоредни прави по 120см и краища по 5см. Сумарна дължина - 250см. Изчислено съпротивление чрез измерване с ниско напрежение и ток - 3.95Ω.
    2. Измерватели прибори - мултицети в режим на измерванв на постоянен ток и напрежение.
    3. Източник на ток - зарядно устройство за акумулатори 12V/4A като даденото в линка. Напрежение без товар - 12.7V
    4. Цифров термометър с точност на измерване 1°С
    5. Температура на околната среда 22°С
    Направих две измервания - с цялата дължина на телта и с 1/2 от нея за да видя как реагира устройството.
    Резултати:
    1. Дължина на телта 250см
    - напрежение върху нея - 8.15V
    - ток - 1.95А
    температура на телта - 53°С
    2. Дължина на телта 125см
    - напрежение върху нея - 4.07V
    - ток - 1.95А
    температура на телта - 53°С
    Изненада!!! Устройството не може да вдигне и 50% от тока по спецификация - сработва токоограничаването.
    Качвам и снимки от измерванията, а вие преценете дали ще ви върши работа.
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	Izmervane.jpg
Прегледи:      545
Размер:	115.5 KB
ID:	3693
    Зарядно устройство

Име:	Izmervane 001.jpg
Прегледи:      545
Размер:	158.4 KB
ID:	3694
    Резултати дължина 250см

Име:	Izmervane 004.jpg
Прегледи:      546
Размер:	161.0 KB
ID:	3692
    Резултати дължина 125см

Име:	Izmervane 003.jpg
Прегледи:      543
Размер:	107.1 KB
ID:	3695
    Измерена температура
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Днес пробвах със зарядно за акумулатор Райдер от по-скъпия вариант беше 60 лв преди година, с два предпазни бушона. Работата заспа, перфектно залепване за 4-5 секунди.
    Рамката ми е ДБ само с вертикално W зателване, тела е куча марка от пчеларски магазин. Който има такъв да знае че върши работа.
    Винаги може по-добре.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.04.2015
    Аз ползвам захранване от компютър. Ако искам да нагрявам цялата пита му пускам 12V. Ако искам да донагрея само определен тел му пускам 5V. Отделно захранванията имат и 3.3V, но не ми се налага да го ползвам. Старите захранвания (AT) си имат ключ за включване. На съвременните (АТX) свързваш зелената жица на голямата букса с една от черните и тръгва.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.04.2015
    Имат защита!

Автор
    Регистриран
    18.01.2012
    Пчеларски район
    там край реката
    Извода какъв е да си вземем по един токоизправител и да не са занимаваме с глупости.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Леката кола ми се повреди. Извода какъв е - да си купя кон и каруца и да не се занимаваме с глупости.
    Тока вчера ми спря за 2 часа. Извода какъв е - да си купя печка на дърва и да не се занимаваме с глупости.
    Обувките ми се скъсаха. Извода какъв е - да си направя цървули и да не се занимаваме с глупости.
    Комшията изчука жена ми. Извода какъв е - да си купя коза, за да я чукам, и да не се занимаваме с глупости.
    Отровиха ми пчелите. Извода какъв е - да извадя ракията, да се напия, и да не се занимаваме с глупости.

Хайде наздраве ..... ..... и да не се занимаваме с глупости.

Страница 26 от 35 ПърваПърва ... 162425262728 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •