Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 346

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Цитат Първоначално публикувано от srg Виж публикацията
    Колеги! Нещо говориме за различни неща. Моля да прочетете по старите постове за да не говорим на различни езици. Устройството което коментираме е такова че човек като каже - искам да лепя рамтите за 4 секунди / това време го устройва при неговия начин на работа / всякъква рамка или видове тел трябва да стават за 4 секунди. Тогава слагаш определен резистор и от тук нататък какво ще регулираш, освен ако времето ти се струва кратко или дълго. Ако ще го настроваш постоянно има по прости решения и се губи смисъла. Иначе tsc1 е прав че такова устройство не може да струва по-малко от 40-50 лв. Моята схема беше насочена преди всичко към колегата ,който имаше всичко без генератора на ток. Устройствата от горните линкове са евтини защото съдъжат само траф и евентуално изправител / който не е задължителен/.

Колеги! Нещо говориме за различни неща.

И още как!

Тука за масовата аудитория важни са не секунди и мили секунди, тоци, ампери и други чужди думички. Ако ми позволите ще ги подредя, не по важност:
    1. Да не бие ток!
    2. Да не гори лесно,
    3. Да няма повече от 2 копчета,
    4. Да се управлява чрез сложния алгоритъм - лична преценка - да не прорязва моментално основата,
    5. Да може да се използва и за още нещо (нагревател, захранване, зарядно...)

Пак моля, не ми се сърдете. Ама много занаяти се събраха на сиромашкия пчелар.
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от koragroup Виж публикацията

Колеги! Нещо говориме за различни неща.

И още как!

Тука за масовата аудитория важни са не секунди и мили секунди, тоци, ампери и други чужди думички. Ако ми позволите ще ги подредя, не по важност:
    1. Да не бие ток!
    2. Да не гори лесно,
    3. Да няма повече от 2 копчета,
    4. Да се управлява чрез сложния алгоритъм - лична преценка - да не прорязва моментално основата,
    5. Да може да се използва и за още нещо (нагревател, захранване, зарядно...)

Пак моля, не ми се сърдете. Ама много занаяти се събраха на сиромашкия пчелар.
    Точно казано! Готово задание. Само ще си позволя да го уточня:
    По т.1 - Да работи с безопасно напрежение. За такова се счита по-ниско от 36V. А то някои с по-нежна и влажна кожа на ръцете и от акумулатора на колата ги бие ток.
    По т.2 - Да има защита от късо съединение на електродите. Кутията да го защитава от заливане с: кафе, чай, бира, вино, ракия и безалкохолни питиета.
    По т.3 - Да има две урутки за регулиране на тока и времето и педал за "Старт"
    По т.4 - Да се настройва режима на работа само с две урутки
    По т.5 - Да може да работи с всякава тел и дължини от 30 до 250 см.
    Чакам все още tarty да предложи неговото за 25лв, което да удовлетворява заданието.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Заслужил Автор
    Регистриран
    09.12.2014
    Пчеларски район
    Хасково
    Аз използвам захранване от компютър като Вес, всеки може да си го направи само да има елементарни познания по електротехника. Използвам цк ключ, като на него запоявам зелен и черен кабел, другото е както Вес го е обяснил. Ползвам го повече от една година. Направил съм поне 5 броя на мои приятели и до сега никакъв проблем. Така че ви го препоръчвам. Мисля че повечето от вас имат стари компютри, така че ще ви излезе без пари. Успех на всички!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •