Първоначално публикувано от
зуница
В магазин за риба влиза мъж и започва да гледа изложената стока и цените.Продавачът го поглежда и пита:
-Какво? Скъпичко ли ти се вижда?
-Скъпичко , но ако дадеш да си избера само женски рибки , ще го понеса.- Отговаря клиентът.
Продавачът:
-Усещам , че искаш хайвера без пари да ти излезе , ама няма да ти режа всичката риба та да я гледаш за хайвер.
Купувачът:
-Нищо няма да режеш.Аз сам ще си я отделя.
Продавачът с ехидна усмивчица:
-Ако ти ми разделиш рибата на мъжка и женска , аз женската без пари ти я давам.Ако не успееш плащаш всичката риба в магазина.Става ли?
-Става!- съгласил се клиентът.
Сложили две големи тави и клиентът започнал.Една в риба в едната тава, друга в другата.Разделил рибата в двете тави и посочил едната като казал:
-Това е тавата с моите женски риби.Опаковай ми ги.
Продавачът го погледнал и грабнал ножа да проверява.
-Ей сега ще видим какви си ги свършил.-Казал със сладкото предчувствие , че ще си продаде всичката стока.
Реже-хайвер.Реже-хайвер.И така цялата тава.Женски.
-Ще проверя и другата.-С прокрадващи се ядни нотки ,казал продавачът.
И пак почнал.Реже -няма хайвер.Реже - няма хайвер. Всичките мъжки.И така цялата тава.
Вече ядосан продавачът:
-Ще ти дам твойта женска риба , но само, ако ми кажеш как успя да ги разделиш без да ги изкормиш!
Клиентът се усмихнал:
-Що да не ти кажа?Аз като пипна женско и панталона ми се опъва от преде.
Та в тая връзка и старите пчелари познават младите майки с докосване.Старите майки,колкото и да ги пипат ефекта го няма.Само на младо реагират старите пчелари.