Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 38 от 57 ПърваПърва ... 28363738394048 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 371 до 380 от общо 564
    VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Пневматичен комбиниран такер Raider RD-AS02, би ти свършил идеална работа за коване на рамки. Аз вече три години го ползвам и нямам проблеми. За информация с негова помощ съм оползотворил над 8 кутии скоби, които са по 5 000 бр. в опаковка т.е. над 40 000 и все още си работи безпроблемно. Консумативите са му сравнително евтини и се намират навсякъде. Относно закупуването на такера, зависи от къде си, аз го купих от Темакс и мисля, че тогава беше на цена около 52-55 лв. Сега като гледам в интернет е малко по-скъп, но може да се намери около 59 лв.
    От скоро ползвам компресор Verto закупен от Практикер и също съм доволен. Преди това ползвах бутилка със сгъстен въздух с помощта на редуцир вентил.

Автор
    Регистриран
    02.08.2014

Благодаря на всички отзовали се.

Тъй като бюджета ми силно намаля (непредвидени разходи), май ще си взема компресора от последният линк, на viki-lux. Спомням си, че някой някъде горещо го препоръчваше пък и си има гаранция...

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Взех фрезер 19мм х 25.4мм(режеща част) и 6мм(опашка). Уж провоизведено в Англия, но...
    Този ще го пробвам дали ще върши работа и почвам да поръчвам само по интернет консумативи и ако е възможно да не са от България. Този излезе по-евтино да си го поръчам от БГ, а и фирмата го достави за 1 ден.
    Голямо молене и уговорки бяха с представителите на Бош и CMT - накрая ми писна. Не знаят какво продават, не знаят дали го имат, не знаят колко струва - не знаят защо съществуват

http://www.toolpak.bg/product/120/fr...ivane-na-darvo

Този е 1/4(~6mm), а след RC12 са 1/2. Ако нямате цанги става много неприятно, но ги продават.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Купил си си китайче с английски етикет.
    Ето този юнак продава първокачествени фрезери, проверено лично от мен - http://stores.ebay.co.uk/precisionbi...p2047675.l2563

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от BateMisho Виж публикацията
    Купил си си китайче с английски етикет.
    Ето този юнак продава първокачествени фрезери, проверено лично от мен - http://stores.ebay.co.uk/precisionbi...p2047675.l2563
    Точно към Yonico съм се насочил, но нямах време да чакам доставки.
    Ърнест Хемингуей

Автор
    Регистриран
    27.02.2013
    Пчеларски район
    стара загора
    Опитай тук http://www.kame.bg/offering-cutters.php за мен са добри
    www.rabotilnicata.hit.bg мебели и обзавеждане по индивидуален проект

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от kunev Виж публикацията
    Опитай тук http://www.kame.bg/offering-cutters.php за мен са добри
    Благодаря, тези не ги бях чувал, но виждам, че продават freud. Обаче отново нямат цени и дано да няма изпълнения като при другите.
    Ще ги пробвам, така или иначе ми трябват дискове.
    Ърнест Хемингуей

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.07.2013
    При нас на вторични суровини гледам има един малък ученически банциг с 36см колела. Дават го 1 лев на кило. Няма двигател. Колебая се дали да го купя. Нека някой който е работил с такава машина да сподели съвет. По скоро ме интересува.
    1. Има ли банцига добро приложение в пчеларството? Аз досега съм се оправял за рамки и кошери само с циркуляр.
    2. Някой ми споменаа, че малките ученически машини са много слаби. Аз от друга страна от 5-6см по голям сряз на ми трябва. Няма да разбичвам трупи изобщо.
    3. Тази машина иска доработка (изглежда не е ползвана много). Има ролка, но няма водачи. Ще свършат ли работа дрянови дървени трупчета за водачи?
    4. Никога не съм работил с банциг, но имам приятел стругар (ще ми помогне да го пусна). Имам мотор трифазен 1.1кв 1400 оборота. Той май става с подходяша шайба. Колко оборота е подходящо за банциг с 36 см колело. Скорост на линеен метър при дървото ми е интересно. Аз ще си сметна оборотите на банцига и шайбата.

Автор
    Регистриран
    12.01.2014
    Пчеларски район
    Троянски Балкан
    Според мен не си заслужава този банциг. Диаметърът на лентоводните колела е много малък, което означава по-голяно напрежение в лентата. Това напрежение се определе по формулата n=(E.s)/D, като Е е модулът на еластичност на лентата, s е дебелината на лентата, а D е диаметърът на лентоводното колело. Ще късаш лентите доста често . Става въпрос за обикновените банцигови ленти. Има и такива, чийто модул на еластичност е много голям, но те са доста по-скъпи. Относно оборотите - зависят от доста фактори, но около 900 оборота/min е добре.
    Никога не знаеш колко скоро ще стане твърде късно.

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Сезонът наближава, времето се затопля и сега е моментът за ентусиастите да заседнат в бараки и гаражи и да творят - кой кошер, кой сандъче, рамки и т.н.
    Ето една идея за улесняване на процеса - https://www.youtube.com/watch?v=p15owBXABiE.

Страница 38 от 57 ПърваПърва ... 28363738394048 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •