Мисля че точно това е необходимо.На българина му липсва самосъзнание и оставен без контрол е опасен за самия себе си.Преди около 6 месеца,бившия министър на вътрешните работи Вучков,забрани спиране на автомобили от каквато и да е полиция,с единственото изключение за Пътна полиция,но ако са оборудвани с камери.За София,тези коли са 5 броя,но излизат два екипа.Нямат пари за повече,че са по 5 бона на кола.И предварително да оповестяват къде ще работят и всеки знае къде ще са утре,при това само през деня.В смисъл,приемаме,че съм без книжка,проверявам къде е контрола и не минавам от там.Или вечер,от кръчмата,си тръгвам на пет водки и не ми пука.В следствие на това,стомната се чупи и някой загива.Същото важи и за автомобила на колегата Матеев.Или е за части,или се движи из улиците с пренабита рама,но няма кой да го спре и установи това,защото заради заснет подкуп от 20 лв. на столичен катаджия,Вучков практически спря полицията да работи.Прочутата столична магистрална полиция/с палките 2/,стоя три месеца по магистралите в патрулките без никаква работа.От изнесената статистика,кражбите на коли в столицата,от 4-5 се увеличиха на 20 броя.Дори когато се опитваха да му го обяснят,министъра заяви,че ще се работи,както той е разпоредил и че държи на своето.Щеше да излезе с доклад три месеца по-късно,но се омете гузно от поста.И сега неговите глупости ги изтърпява редовия гражданин и никой не поема отговорността да отмени глупостите му.Щото крадците се изнасят с автомобили,не ходят пеша.И корупция не се бори със забрани,а с пари.Не може да се очаква полицай,сержант с 650 лв. основна заплата, да работи с хъс.Ами че той не може да изхрани семейството си дори.
Ух, ух. Да ги ожалиш горките. 650 лв. заплата. А като спре някой за нещо минимално не го е жал да му нажули акт колкото е аванса на един обикновен човек и го остави, него и децата му гладни половин месец. Като са толкова кадърни да вървят и да ги търсят тия крадци, а не да ми се завират из шипките и само да се препичат на слънце или на сянка, ако е горещо. Когато е студено, вали, духа има сняг - няма никой. Тогава всеки си кара както си иска, но полицай - ниц. Чудят се сега какви да ги измислят, че като забраниха да спират за щяло и нещяло и парите секнаха. То беше река от пари. Разбирам - нека да е както преди. Да спират, да глобяват, но парите в домовете за сираци, старческите домове, училища, болници, за районите пострадали от бедствия и т. н, и т. н. и да ги видя тогава дали ще са толкова ентусиазирани. Това е най - гнилата част, а следствие на нея и всичко останало. Ако те си заемат мястото и заработят както трябва на всяко едно ниво, то тогава ще има прогрес. Да търсят истинските престъпления, а не да си изсмуква от пръстите небивали нарушения, само и само да те глоби.
"По делата им ще ги познаеш!"
Всякакъв коментар за полицаи е излишен. Виждаме какъв е резултата от "делата" им.
Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!
Имам един въпрос. Пчеларите крадци ли са ? Ако знаех, че пчеларите са крадци, нямаше да се захващам никога с този занаят. На 24.04.15г. вечерта ми откраднаха за 3-ти път, но този път последните и всичките 12 кошера. До днес 12.05.15г. никой не ме е търсил от полицията. Днес разпитах и ми казаха, че със случая ми се е занимавал разследващ полицай Живко Иванов, но не мога да се свържа с него на тел 052/553 441. Искам само да го питам дали са проверили записите от камерите на няколко обекта по възможните пътища за излизане от района /не само за град Варна, но и пътя за местност кантара покрай камерата на Газстанцията/. Мина много време, а записите ще се унищожат. По не официална информация разбрах, че са заловили група които са ползвали за депо на откраднати кошери частен имот в силистренско на варненец. Но кой ги е заловил, кога и т.н. не мога да разбера. Ако имате познати полицаи и пчелари от района на Силистра моля поразпитайте. Аз ще продължа да търся контакт с ,,разследващия полицай", с който още не съм се срещал. Ако някой успее да се свържи с него, моля кажето му че съм обявил награда от 1000лв. за този който ги открие. тел.0889233165
Обръщение до Крадеца на кошери !
Г-н Крадец, благодаря Ви, че не ми оставихте нито едно пчелно семейство, за да има от къде да започна. За 6 г. ме принудихте да заграждам, да пазя, да губя част от живота си за нещо, което обезсмисля труда ми. За пореден път съсипахте мечта, желание за градивно и най вече надежда за по-добро. Наясно сте, че следващия път, ще Ви е малко по-трудно, но Ви уверявам, че аз като ловец и бивш сапьор, ще се постарая да Ви е и малко по-екстремно.
Заповядайте отново!
Искрено съчувствам на колегата! Най-боли, когато ти отнемат нещо, създадено от теб, с твоя ум и ръце.
Но аз бих обърнал въпроса: "Крадците пчелари ли са?" Къде отива краденото? Докато пчеларската общност не се вземе в ръце и не осигури твърдо и безкомпромисно противодействие, проблема няма да се реши нито с технически, нито със законови, нито с полицейски мерки.
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Тодоров , нямам думи !!!
Това е ,нашата родна картинка .
За голямо , ама , много голямо съжаление сме безсилни в тази ситуация.
Тя , държавата я няма никаква . 25 години демокрация 25 години простотия до шия.
Това с тоалетната хартия и сапуна си е народопсихология. Оказа се, че и течния сапун имало начин да го крадат. Собственик на заведение е сложил датчици за обем и диспенсъри за ароматизатори.(В тоалетните има повече камери отколкото в БигБрадър).
Имах няколко баки с различна боя и нямаше какво да я правя. Смесих, стана горе-долу добре и боядисах входа. Целия беше в храчки, мръсотия и т.н. Скандал - защо не съм бил искал чуждото мнение за цвета(много депресиращ бил). Точно за една седмица и всичко си беше както преди. Съсед сложи една картина на партера и я откраднаха. Залепи новата картина с монтажно лепило(да се смееш ли?!?!)
Купих два кашона с хубави CFL крушки 23W(110W) топла светлина. Сложих една и се прибрах да се преоблека, че трябваше да излизам(максимум 15мин) - крушката я нямаше. Е няма да сложа отново!
Че ето това се случва. Докато има глупави хора дето не са виждали крушка - така ще е.
С кошерите е същата работа, това са пчелари загубили семейства. По-лесно е да откраднеш отколкото да създадеш нещо сам. Защо да блъскаш като луд, може просто да си го откраднеш?!?!
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
В постинга си спомена една много важна дума - краденето и неспазването на законите (в т.ч. криенето на данъци) е НАРОДОПСИХОЛОГИЯ НА БЪЛГАРИТЕ. Нещо като пиенето на водка при руснаците или на вино при французите. Трябва да се извъртят поне няколко поколения Българи, докато тази наша народопсихология започне постепенно да избледнява.
Тези от нас, който вече са били крадени от някого, пропищяват небесата по форумите, но в същото време забравят за собствените си "прегрешения" по отношение на държавата и на обществото като цяло. Не казвам, че го прави всеки - просто философствам по една много болна за всички тема. Ако например неплащането на данъци го приемем като КРАЖБА ОТ ДЪРЖАВАТА И ОБЩЕСТВОТО, колко от нас могат да се похвалят, че никога не са го правили това? Защо скриването на 1000 лева данъци се счита за нормално, а кражбата на кошери за 1000 лева се счита за престъпление?
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))