Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 448

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    16.08.2013
    Здравейте какъв електромотор ( мощност и други параметри ) бихте ми препоръчали за разбъркване на около 50 кг захар на веднъж.Идеята е да го сложа върху варел и към мотора да сложа бъркалка да правя около 100 л сироп на едно бъркане.Благодаря предварително

Забранен
    Регистриран
    12.09.2014
    Цитат Първоначално публикувано от ivohit Виж публикацията
    Здравейте какъв електромотор ( мощност и други параметри ) бихте ми препоръчали за разбъркване на около 50 кг захар на веднъж.Идеята е да го сложа върху варел и към мотора да сложа бъркалка да правя около 100 л сироп на едно бъркане.Благодаря предварително
    Ръчните строителни бъркалки не те ли устройстват? Аз с такава често бъркам по 100 л бетон наведнъж.

Забранен
    Регистриран
    12.09.2014
    ..................................
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри 158 CLM 011.jpg‎  

Потребител
    Регистриран
    16.08.2013
    Виж какво е писал Матеев по въпроса .Той подробно описва как кое защо. И му се появи проблем с озахаряването в някои случаи.

Наблюдател
    Регистриран
    02.10.2010
    Пералнята я използвай за сироп.Без подгряване с вода от чешмата по 20 кг.захар и 20 литра вода-докато го разлееш, следващата партида е готова.

Потребител
    Регистриран
    13.06.2011
    Пчеларски район
    Бургас
    Не съм пробвал, но мисля че може да стане с навит външно около пералнята проводник за подово отопление с терморегулатор,после някаква термоизолация /вата или монтажна пяна/.Проводникът е с изолация. Нагряването ще е равномерно и на голяма площ. Вероятно някой е правил нещо подобно и може да потвърди или да отрече.

Автор
    Регистриран
    11.05.2014
    Цитат Първоначално публикувано от gogol Виж публикацията
    Не съм пробвал, но мисля че може да стане с навит външно около пералнята проводник за подово отопление с терморегулатор,после някаква термоизолация /вата или монтажна пяна/.Проводникът е с изолация. Нагряването ще е равномерно и на голяма площ. Вероятно някой е правил нещо подобно и може да потвърди или да отрече.
    Хъ дали би било възможно това да стане? "НАГРЕВАТЕЛЕН КОНТУР 2000W/100М ВЛАГОЗАЩИТЕН ЕКРАНИРАН/ПОДОВО ОТОПЛЕНИЕ"Като изолация ми се върти в главата примерно каменна вата. Пък и в този случай е възможно да се ползва и като дескристализатор на захаросан мед. Почнах с мечтите.

Потребител
    Регистриран
    03.06.2014
    Цитат Първоначално публикувано от gogol Виж публикацията
    Какво ще кажете за идеята на колегата,дали ще върши работа?

Това сътворих, аз за направата на 20л. инвертиран сироп.
    Материалите които съм ползвал:
    Силиконов нагрревател - 150 W - http://apogee99.com/index.php?main_p...oducts_id=4018
    Температурен регултор със датчик - в OLX ще намерите човека.Този регулатор е просто чудесен за тази работа , наглася се температурно да работи от 0 до +99 градуса , а може и да го свържите с охладител.Захранва консуматор до 2 kW.Нагласянето на градусите става през 0,1.Задава се максимална граница на температурата при достигане на която , реле автоматично преустановява работата на регулатора и долна граница при достигането на която релето отново захранва консуматора.На третата снимка се вижда дупчица в тенекията , искал съм да ви покажа от къде съм пуснал датчика в сиропа.
    На последния фотос се вижда каква е в момента температурата на сиропа.Горната граница при мен е 48 градуса , а долната 45.
    Технологията за инвертиране е като на г-н Матеев.
    Бъркането на сиропа извършвам с дрелка елтос 500w. със бъркалка за лепила.
    Поздрави и успех.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри DSC_0025.JPG‎   DSC_0026.JPG‎   DSC_0023.JPG‎   DSC_0024.JPG‎   DSC_0020.JPG‎  

Не е важно да знаеш всичко, важното е да знаеш къде да го намериш.
    Алберт Айнщайн.

Автор
    Регистриран
    01.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от ivohit Виж публикацията
    Пробвай с търсачката бъркалка за строителни разтвори/смеси,например http://www.onlinemashini.bg/barkalka...mx1400ce/16257
    Те са с мощни двигатели,освен това можеш да си бъркаш и други работи.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •