Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 93 от 149 ПърваПърва ... 43839192939495103143 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 921 до 930 от общо 1485

Тема: ВАРОАТОЗА

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Ти не си намерил акар ,но ако беше намерил си мислех ,че имаш готово решение.То ако 50% от работническото е нападнато ,май работата е за палене.
    Всъщност има информация за 60% работническо и 90% търтеево(+/- по памет). Единственото което съм ползвал е лимонената киселина и ти казах какви са ми наблюденията.
    Иначе метода с пудрата захар някой го беше дал. Виж това дали няма да ти помогне -> cfans_asset_381124.pdf

100мл пчели от рамка с пило.
    Пудра захар
    Буркан(кутия)

Таблицата показва в %. Ако намериш 15 акара - 10%
    Препоръчват за хоби пчелари при 10-12% да се третира, а за професионалистите по-малко.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Всъщност има информация за 60% работническо и 90% търтеево(+/- по памет). Единственото което съм ползвал е лимонената киселина и ти казах какви са ми наблюденията.
    Иначе метода с пудрата захар някой го беше дал. Виж това дали няма да ти помогне -> cfans_asset_381124.pdf
    Не те тормозя да кажеш с какво третираш.Вярвам ти ,че не третираш.Беше ми интересно ,ако беше намерил акари ,при колко броя за 15-20 търтея щеше да се притесниш.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Не те тормозя да кажеш с какво третираш.Вярвам ти ,че не третираш.Беше ми интересно ,ако беше намерил акари ,при колко броя за 15-20 търтея щеше да се притесниш.
    Ами то редовно почва да ме гризе отвътре, но стискам зъби. Дано не се поддам на изкушението, миналата година едва успях. Като видях колко акар имаше направо ми стана лошо, но сега съм много доволен както виждаш.
    Ърнест Хемингуей

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    При мен в търтеевото на строителната рамка винаги има .

Имайте в предвид , че в пилото е женският акар и той влиза там за да се размножава , това е и причината да има повече от един акар на ларва . Ако няма нито един акар в пилото ,то значи че няма акар въобще , което при мен не е било никога . Моите пчели си живеят с акар в контролирани количества и това за мен е по-добре от използването на силна химия с цел затриване и на последния акар в кошера , до появата на нов .

Строителната рамка премахва голяма част от женския акар и новото поколение , което за мен е достатъчно за да съм спокоен и да ме боли фара за акара .

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията

Имайте в предвид , че в пилото е женският акар и той влиза там за да се размножава , това е и причината да има повече от един акар на ларва . Ако няма нито един акар в пилото ,то значи че няма акар въобще , което при мен не е било никога . Моите пчели си живеят с акар в контролирани количества и това за мен е по-добре от използването на силна химия с цел затриване и на последния акар в кошера , до появата на нов .

Строителната рамка премахва голяма част от женския акар и новото поколение , което за мен е достатъчно за да съм спокоен и да ме боли фара за акара .
    Да, но ти не го правиш за първи път. Между другото, имаш ли надупчени капачета по пилото?
    Този пост е редактиран от Дамян Дамянов; 04.05.2015 в 00:01.
    Ърнест Хемингуей

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Не знам защо питаш, но нямам надупчени капачета по пилото.
    Този пост е редактиран от Дамян Дамянов; 04.05.2015 в 00:00.

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията

Ето от днес изразяна строителна рамка виждат се гадинките!
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри IMAG0351.jpg‎  

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от marianski Виж публикацията
    Ето от днес изразяна строителна рамка виждат се гадинките!
    Много акар имаш а сега е началото на сезона, до есента ще стане чудо.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Строителната рамка се слага защото има акар и е нормално в нея да има акар . Няма да има ако е третирал с нещо силно пролетта , но тогава няма да има смисъл от строителна рамка .

Ти разпечатваш ли пило за да видиш дали има вътре акари, или ползваш някакъв друг метод за проверка за да разбереш колко има в твоите семейства ?
    Този пост е редактиран от Дамян Дамянов; 04.05.2015 в 00:00.

Автор
    Регистриран
    12.03.2014
    Пчеларски район
    Асеновград
    как ли не съм ровил по търтеевото пило но не съм намирал

Страница 93 от 149 ПърваПърва ... 43839192939495103143 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •