И аз имах емоции в началото на пчеларската ми практика. Наложи се да посетя болницата, но симптомите бяха сърбеж на всички меки и нежни места, зачервяване на кожата на големи петна и падане на кръвното. От тогава си имам урбазон и адреналин на ампули и алергозан на хапчета, които не ми се е налагало да ползвам, освен алергозана.
След инцидента с Ангел Йосифов ходихме заедно на алерголог и при него теста показа доста голяма чувствителност , а при мен по-слаба. Доктора препоръча на Ачо да премине курс на лечение, ако иска да продължи да се занимава с пчели, а на мен препоръча да се пазя от повече ужилвания едновременно. От тогава насам сам е имало случаи да получа 6-7 жила дневно и не се и подувам вече, което много ме радва. Обикновено работя с голи ръце и було на главата, за да ме жилят по ръцете, че нещо от време на време ме понаболяват ръцете в лактите и в китките, но този месец съм задължително облечен както трябва, защото пчелите са доста агресивни.
Така , че колегата да не се притеснява, защото може би всеки има някакаква дори и минимална чувствителност към отровата, е, нали все пак е отрова.