Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 385

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    19.04.2015
    Пчеларски район
    с. Долни раковец
    Здровейте. Аз все още не мога да се нарека пчелар. Сега започвам да се занимавам с това. Миналата седмица реших да си направя тест при алерголог, да видя дали не съм алергичен. Теста не беше положителен, но не беше и отрицателен даде ци много лека реакция на отровата. Амерголожката ми каза да не се притеснявам и като ме ужили пчела ще се разбере със сигурност. Искам да ви попитам някой друг правил ли си е такъв тест и имал ли е такъв резултат 50 на 50. И в последствие дали е ицал проблеми.

Автор
    Регистриран
    08.07.2014
    Пчеларски район
    Трънско
    Направи си "полеви" тест и без това сезонът е в разгара си и има достатъчно работа по кошерите. Според мен прекалено много задълбаваш, което може да се оправдае, ако предварително си имал някакви признаци за остри алергични реакции при ужилвания. Ако си нямал такива - тогава или се отказвай овреме от пчеларството, или не си губи времето с алерголожката...
    Христо Йорданов

Автор
    Регистриран
    22.05.2011
    Здравейте колеги пчелари.При мен случая с алергията е интересен,защото и аз при започване на пчеларството отидох в алергологията в Пловдив и след теста ми издадоха документ с който ми се забраняваше работата с пчели поради остра реакция от пчелната отрова.Удариха ми един червен правоъгълен печат и ме изпратиха по живо, по здраво.В последствие разбрах,че доктора си е вързал за всеки случай гащите,както се казва.Организма ми привикна към отровата в течение на дългото време работа с тези гадинки.Но както споминава един от съфорумците реакцията в различни периоди е различна.През февруари леко ме сърбят ръцете при жилене,но мисля че е нормално защото цяла зима не съм ги пипал и частично съм загубил имунитет.След това всичко си идва на място.Стигал съм до 100 ужилвания за денонощие и още съм жив.Но все пак бях и по млад и организма ми е бил по борбен.Практикувах подвижно и повечето от колегите знаят за какво иде реч.Пчелите стават понякога суперагресивни, особено когато има в близост системи за напояване чрез пръскане и в близък момент е използван и препарат за защита от рода на акарицидите или инсектицидите, пък си ги и разходил на 30 километра и се чудят на къде да хванат,а при връщане 10 минути се чудят къде да се приберат.Изобщо пълна дезорганизация.Говоря за това от личен опит и ако човек има съмнение за алергия трябва да е много внимателен и въорежен с медиаменти.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Цитат Първоначално публикувано от В_Илиев Виж публикацията
    Здровейте. Аз все още не мога да се нарека пчелар. Сега започвам да се занимавам с това. Миналата седмица реших да си направя тест при алерголог, да видя дали не съм алергичен. Теста не беше положителен, но не беше и отрицателен даде ци много лека реакция на отровата. Амерголожката ми каза да не се притеснявам и като ме ужили пчела ще се разбере със сигурност. Искам да ви попитам някой друг правил ли си е такъв тест и имал ли е такъв резултат 50 на 50. И в последствие дали е ицал проблеми.
    И аз имах емоции в началото на пчеларската ми практика. Наложи се да посетя болницата, но симптомите бяха сърбеж на всички меки и нежни места, зачервяване на кожата на големи петна и падане на кръвното. От тогава си имам урбазон и адреналин на ампули и алергозан на хапчета, които не ми се е налагало да ползвам, освен алергозана.
    След инцидента с Ангел Йосифов ходихме заедно на алерголог и при него теста показа доста голяма чувствителност , а при мен по-слаба. Доктора препоръча на Ачо да премине курс на лечение, ако иска да продължи да се занимава с пчели, а на мен препоръча да се пазя от повече ужилвания едновременно. От тогава насам сам е имало случаи да получа 6-7 жила дневно и не се и подувам вече, което много ме радва. Обикновено работя с голи ръце и було на главата, за да ме жилят по ръцете, че нещо от време на време ме понаболяват ръцете в лактите и в китките, но този месец съм задължително облечен както трябва, защото пчелите са доста агресивни.
    Така , че колегата да не се притеснява, защото може би всеки има някакаква дори и минимална чувствителност към отровата, е, нали все пак е отрова.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •