Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 26 от 39 ПърваПърва ... 16242526272836 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 251 до 260 от общо 385
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Цитат Първоначално публикувано от В_Илиев Виж публикацията
    Здровейте. Аз все още не мога да се нарека пчелар. Сега започвам да се занимавам с това. Миналата седмица реших да си направя тест при алерголог, да видя дали не съм алергичен. Теста не беше положителен, но не беше и отрицателен даде ци много лека реакция на отровата. Амерголожката ми каза да не се притеснявам и като ме ужили пчела ще се разбере със сигурност. Искам да ви попитам някой друг правил ли си е такъв тест и имал ли е такъв резултат 50 на 50. И в последствие дали е ицал проблеми.
    И аз имах емоции в началото на пчеларската ми практика. Наложи се да посетя болницата, но симптомите бяха сърбеж на всички меки и нежни места, зачервяване на кожата на големи петна и падане на кръвното. От тогава си имам урбазон и адреналин на ампули и алергозан на хапчета, които не ми се е налагало да ползвам, освен алергозана.
    След инцидента с Ангел Йосифов ходихме заедно на алерголог и при него теста показа доста голяма чувствителност , а при мен по-слаба. Доктора препоръча на Ачо да премине курс на лечение, ако иска да продължи да се занимава с пчели, а на мен препоръча да се пазя от повече ужилвания едновременно. От тогава насам сам е имало случаи да получа 6-7 жила дневно и не се и подувам вече, което много ме радва. Обикновено работя с голи ръце и було на главата, за да ме жилят по ръцете, че нещо от време на време ме понаболяват ръцете в лактите и в китките, но този месец съм задължително облечен както трябва, защото пчелите са доста агресивни.
    Така , че колегата да не се притеснява, защото може би всеки има някакаква дори и минимална чувствителност към отровата, е, нали все пак е отрова.
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Пак щях да се извиня, но сега като разбрах, че наистина е много готина, защото много хора го потвърдиха, отново бих го направил -дори лично. За да се убедя, че е така.

П.П. Интересно - всички я познават само аз не!? Това трябва да се поправи.
    А не си единствен. И аз не я познавам.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Понякога се чудя, защо в нашия мъжкарски форум нямаме тема от типа "Кой къде е служил?" или нещо от рода. В Свободния раздел, естествено. Убеден съм, че там няма да се караме.

Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Нееее, явно е грешка в имената. Бях радист (най-добрия) и на мене се падна честа по време на тревоги да стоя на най-възловото място и да приемам донесения от радарните станции с висока скорост (координати на самолети във въздуха). Пишех в една тетрадка със скорост над 140 знака в минута. Над главата ми стоеше телефонист и диктуваше приетото от мене на долния етаж на планшетистите, които го рисуваха на един огромен екран с размери сигурно 20 на 6 метра. Пред екрана стояха генерали и решаваха дали да натиснат червения бутон или не (тревога и евентуално ядрена война). Бях едно малко болтче от цялата тази военна машина, но през тази година и половина наистина осъзнавах, че цяла България спи спокойно отчасти и заради мене.
    А пък ето това мнение направо си плаче да бъде Първи Пост в новата тема.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Понякога се чудя, защо в нашия мъжкарски форум нямаме тема от типа "Кой къде е служил?" или нещо от рода. В Свободния раздел, естествено. Убеден съм, че там няма да се караме.
    Не разчитай на това. Като почнем да се хвалим, кой колко награди има и пак ще стане същото. Даже и ъпгрейднатата метла на Дамянов няма да помогне.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Не разчитай на това. Като почнем да се хвалим, кой колко награди има и пак ще стане същото. Даже и ъпгрейднатата метла на Дамянов няма да помогне.
    Според мен Дамянов не е ходил в казармата, така че би трябвало да не прави "корекции"...по усмотрение!
    Working....

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Във всяка тема ще се караме,защото грандоманщината българска край няма!
    За казармата мога да кажа ,че от туй по-гадно няма.А пък после няма начин да не добавим и тема за коли,жени,ракия и т.н.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от vanHanegem Виж публикацията
    Според мен Дамянов не е ходил в казармата, така че би трябвало да не прави "корекции"...по усмотрение!
    Ха, ха. Няма начин. Все ще намери за нещо да се закачи за да се вплете.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Ха, ха. Няма начин. Все ще намери за нещо да се закачи за да се вплете.
    По-добре е да продължи да си играе на "Не се сърди човече" - там може и да има частични успехи, защото всичко зависи от зара...
    Working....

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Ако се направи такава тема ще бъде доста интересно! Може да се окаже, че някои от нас са били "колеги". Но какво ще ги правим по-младите? От доста време няма ОТБИВАНЕ НА РЕДОВНА ВОЕННА СЛУЖБА.

Поздрави, Г. Георгиев

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Bobi-M9598 Виж публикацията
    Здравейте,

Ако се направи такава тема ще бъде доста интересно! Може да се окаже, че някои от нас са били "колеги". Но какво ще ги правим по-младите? От доста време няма ОТБИВАНЕ НА РЕДОВНА ВОЕННА СЛУЖБА.

Поздрави, Г. Георгиев
    Такова чудо едва ли може да се получи. И да видя, няма да повярвам.

Страница 26 от 39 ПърваПърва ... 16242526272836 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •