Забелязахте ли това, което и аз го забелязах в горните две картинки?
С изключение на сицилианската пчела всички други раси от изследването СИЛНО СЕ ПРИПОКРИВАТ !!! Дори и сицилианската пчела се припокрива с останалите раси в 30% от случаите, а всички останали раси са наплетени една в друга в 80% от случаите.
Ето това е ситуацията към днешна дата. Въпреки включените в изследването над 30 различни морфометрични признака, учените НЕ СА В СЪСТОЯНИЕ ТОЧНО И ЯСНО ДА РАЗГРАНИЧАВАТ ОТДЕЛНИТЕ РАСИ ЕДНА ОТ ДРУГА !!!
Вижте и самите хора. Ако трябва да се опитаме да разграничим траките от славяните от викингите от монголоидната раса и от чистата арийска раса, какво трябва да измерим като параметри при тях? Височина или диаметър на ханша или тегло или цвят на кожата? Въобще някой от вас наясно ли е от коя раса е?
Така е и при пчеларските учени. Тях основно ги интересува да си напишат доктората или професурата, и за тази цел се опитват да търсят някакви КЛЮЧОВИ РАЗЛИЧИЯ, но такива на практика НЯМА, НЯМА и пак НЯМА !!!
Ха-ха ..... ще ви кажа за една клюка, която е самата истина, защото се базира на сведения от първоизточника. Самият доц. Пламен Петров не един път е молил спеца в генетичния анализ проф. Вълчовски - "Абе моля ти се, дай ми поне една разлика, дай ми поне един локус, поне един ген ...... за да си докажа тезата".

Цитат